Cum vrea PNL să modifice controversata Ordonanţă 114

Cum vrea PNL să modifice controversata Ordonanţă 114

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că trebuie abrogate unele prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă 114, dând ca exemplu cele legate de domeniul energiei, de domeniul financiar-bancar şi cele legate de comunicaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ordonanţa de urgenţă 114 pe scurt. Evident trebuie abrogate reglementările din domeniul energiei, în schimb cu o perioadă de tranziţie, care trebuie să permită companiilor, de şase, maxim nouă luni de zile. Trebuie abrogate prevederile, şi asta susţinem, legate de domeniul financiar-bancar, legate de comunicaţii. De asemenea, prevederile legate de Pilonul II de pensii. FDI-ul e o minciună gogonată, o poveste. Au dat drumul la proceduri de licitaţie pentru semnarea de contracte în valoare de aproape 400 de milioane pe aşa-zisul Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, în condiţiile în care ei nu au niciun ban. Pe ce bani din pix, pe promisiuni neonorate?!”, a spus Ludovic Orban, marţi seara, la Digi24.

Potrivit lui, trebuie oprită plafonarea unor indemnizaţii. „Prin OUG 114 au fost plafonate indemnizaţiile până în 2022, indemnizaţii care privesc persoane persecutate politic, deţinuţii politici, indemnizaţiile academicienilor. A fost aşa parcă o răutate gratuită împotriva unor categorii pe care probabil pesediştii le urăsc”, a mai spus liderul PNL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările