Cum este afectat ratingul României de căderea guvernului

Cum este afectat ratingul României de căderea guvernului

Căderea guvernului României probabil nu va afecta rating-ul crucial BBB- al ţării, a anunţat marţi agenţia de rating S&P Global, ţinând cont că a fost luată deja în calcul întârzierea reducerii cheltuielilor, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Incertitudinea politică din România va întârzia aproape sigur măsurile de consolidare fiscal până după alegerile parlamentare din 2020, punând presiune pe deficitele gemene ale ţării. Cu toate acestea, scenariul nostrum macroeconomic deja înglobează aceste riscuri şi nu ne aşteptăm la efecte imediate asupra rating-urilor noastre pe termen lung pentru România”, susţine S&P, care în prezent prevede pentru ţara noastră o perspectivă „stabilă”.

BBB- este un nivel cheie al rating-ului, deoarece este ultima treaptă pe scară înainte de categoria „junk” – gunoi – considerată de investitori nefavorabilă pentru investiţii şi atinsă doar de investitori riscanţi.

Guvernul de centru-stânga al premierului român Viorica Dăncilă s-a prăbuşit săptămâna trecută după ce a pierdut un vot de încredere în Parlament, ridicând perspectiva unei incertitudini politice prelungite din cauza unei opoziţii fragmentate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: