Cuc: „În judeţul Neamţ s-au asfaltat doar 80 de kilometri din cei 150“. Când vor fi finalizaţi ceilalţi 70 de km

Cuc: „În judeţul Neamţ s-au asfaltat doar 80 de kilometri din cei 150“. Când vor fi finalizaţi ceilalţi 70 de km

FOTO Facebook

Ministrul Transporturilor a fost joi pe şantierul de pe DN 15, Poiana Largului – Bicaz, unde, în prezent, sunt executate lucrări de refacere a corpului drumului în zona afectată, înlocuirea zidului de sprijin, refacerea şanţurilor de scurgere şi montarea de parapet metalic.

Barajul Bicaz a beneficiat zilele trecute de lucrări de reparaţii asfaltice pe suprafeţe întinse, executate în regie, de Secţia de Drumuri Naţionale Piatra Neamţ.
 
”La începutul mandatului, în judeţul Neamţ, am spus că se vor asfalta 150 km. Până în prezent s-au asfaltat 80 km, urmând ca încă 70 km să se facă între Moţca şi Castelul de Apă şi între Târgu Neamţ şi localităţile învecinate. Aici am fost în luna martie şi încă nu se întâmplase nimic.
 
Acum vedeţi că lucrurile au luat o altă turnură. Investiţiile vor continua. Un alt lucru foarte important: vorbeam de lansarea proiectului de Drum Expres Bacău – Neamţ. Iată că am ajuns la final cu această procedură: s-au depus 4 oferte. L-am rugat pe domnul director general al CNAIR să întrunească, de urgenţă, Comisia şi să evalueze acest proiect, astfel încât până la sfârşitul lunii august să avem semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Ca şi ţintă ne-am propus ca la sfârşitul lunii iunie 2020 să lansăm proiectarea şi execuţia.
 
Deşi perioada de elaborare a studiului de fezabilitate este de 14 luni, voi discuta cu firma, care va fi desemnată câştigătoare să comprimăm acest termen.
 
Spuneam, la un moment dat, în 2017, când am fost aici în prima vizită la Poiana Lacului Bicaz, vorbim de un drum cu un impact turistic foarte mare, un drum care este tranzitat de mulţi turişti, un drum care a fost construit în perioada de după cel de-al doilea Război Mondial, că nu s-a mai intervenit de foarte mult timp. Iată că Guvernul a alocat sume semnificative pentru asigurarea drenajelor, scurgerilor şi elementelor de siguranţă. Se lucrează intens şi o să mergem acum să vedeţi exact ce se întâmplă la faţa locului.
 
L-am rugat pe domnul Laicu (directorul DRDP Iaşi), dacă tot ne apucăm de o treabă, să o facem până la capăt.  Să nu mai facem doar fragmente. Să identifice toate punctele nevralgice astfel încât să putem aloca sumele necesare şi să închidem absolut toate problemele pe acest drum, ca să îl finalizăm şi să poată fi dat în circulaţie aşa cum trebuie, fără calamităţi, fără alunecări de teren şi fără problemele care au persistat în trecut.
 
Tot atunci am vorbit şi despre două poduri şi marcajele rutiere. Sunt mulţi turişti în zonă şi practic, marcajele sunt un element de siguranţă important pe drumul naţional. Haideţi să ne apucăm şi de poduri. Ştiu că soluţia tehnică este separată, am văzut că la Preluca aţi finalizat podul. Aşa am promis şi aşa trebuie să se întâmple. Aveţi bani alocaţi.
 
Haideţi şi să finalizăm ceea ce aţi promis că se va face în judeţul Neamţ. Voi veni să monitorizez, să văd că lucrurile se întâmplă aşa cum am promis şi continuaţi în acelaşi ritm alert cu partea de întreţinere. Am fost acum pe câteva poduri şi am văzut că trebuie lucrat. Lucraţi şi la parapeţi” a declarat Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.
 
Ministrul a precizat că va continua seria de vizite pe şantierele obiectivelor de infrastructură gestionate de minister pentru a se asigura că lucrările se vor finaliza în termenele asumate de către antreprenori şi cu respectarea standardelor de siguranţă şi calitate.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: