Creşterea salariilor funcţionarilor publici a fost respinsă de Curtea Constituţională

Creşterea salariilor funcţionarilor publici a fost respinsă de Curtea Constituţională

Curtea Constituţională (CCR) a respins legea prin care Parlamentul, la iniţiativa PSD, a decis majorarea cu 15% a salariilor funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul Administraţiei Prezidenţiale, SGG şi din serviciile Parlamentului, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit surselor citate de G4Media, decizia a fost luată pe motive extrinseci, mai exact din cauza încălcării principiului bicameralismului – actul normativ a fost adoptat într-o formă semnificativ diferită în forul decizională faţă de prima Cameră sesizată.
 
Legea a fost adoptată pe 14 octombrie de Camera Deputaţilor, forul decizional, cu 150 voturi pentru, 71 împotrivă şi 8 abţineri.
 
Liberalii, care s-au opus actului normativ, l-au atacat la Curtea Constituţională.
 
Potrivit textelor adoptate de Parlament, „funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”, fiind, astfel, eliminată interdicţia cumulului acestei majorări cu majorarea acordată pentru activitatea legislativă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările