Creşterea pensiilor cu 40%, propusă de PSD, discutată în Parlament

Creşterea pensiilor cu 40%, propusă de PSD, discutată în Parlament

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune Parlamentului două proiecte de modificare a rectificării bugetare.  Foto Inquam Photos

Creşterea pensiilor cu 40% propusă de PSD, nu cu 14% aşa cum a aprobat Guvernul PNL la rectificarea bugetară, va fi discutată miercuri în şedinţa Camerelor reunite ale Parlamentului de la ora 15,00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marcel Ciolacu a anunţat că va propune birourilor permanente reunite să fie convocat un plen reunit al Parlamentului pentru a vota proiectele de lege. El a reinterat că PSD a amendat proiectul pentru ca pensiile să crească cu 40% şi nu cu doar 14% cât a propus PNL.
 
„Miercuri (16 septembrie - n. red.) vom propune Birourilor permanente reunite să facem un plen comun şi să avem în discuţie rectificarea bugetară unde vom face modificarea ca mărirea pensiilor să nu fie de 14%, să fie în continuare de 40% cum este scris în lege.
 
Vom mai propune să fie alocată o sumă către Start-up Nation, fiindcă acest proiect şi oamenii care au accesat acest proiect au fost uitaţi de către Guvernul PNL. Şi nu în ultimul rând, o echilibrare directă, transpartinică către autorităţile locale, către consiliile judeţene şi primăriile municipii reşedinţă de judeţ, deoarece prin hotărârea Guvernului emisă de către domnul prim-ministru Orban a avut grijă întâi de mita electorală şi de primarii pe care i-a cumpărat de la PSD, acestora alocându-le 60 de milioane de lei, iar la primăriile municipii reşedinţă de judeţ, nicio primărie sub administraţia PSD nu a primit niciun ban. Toţi banii au fost direcţionaţi către administraţiile conduse de PNL”, a anunţat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD de marţi.
 
Liderul senatorilor PSD Radu Preda a anunţat vineri noi amendamente pe care social-democraţii le vor avea la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an. Astfel, PSD susţine din nou amendamentul de creştere a punctului de pensie cu 40% şi alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori, în contextul în care programul Start Up Nation, iniţiat de PSD a fost un succes.
 
Alt amendament al PSD anunţat de Radu Preda este direcţionarea unui miliard de lei către consiliile judeţene, în condiţiile în care administraţiile locale sunt în linia întâi în luarea măsurilor pentru combarea răspândirii COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: