Creşte stimulentul de reinserţie pentru părinţii care se întorc mai devreme la muncă

Creşte stimulentul de reinserţie pentru părinţii care se întorc mai devreme la muncă

Foto: Inquam Photos

Guvernul a aprobat majorarea stimulentului de reinserţie de la 650 la 1.500 de lei, pentru părinţii care aleg să se întoarcă la serviciu din concediul pentru îngrijirea copilului înainte ca acesta să împlinească şase luni, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, părinţii aflaţi în concediu de creştere a copilului primesc un stimulent de 1.500 de lei, dacă aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului, informează Biziday.ro.
 
Potrivit ministrului, măsura încurajează întoarcerea la muncă, contribuie la creşterea veniturilor părinţilor şi scade riscul deprofesionalizării. ”Practic, se acordă un stimulent de 1.500 în locul celui de 650 de lei.”, a precizat ministrul.
 
Conform textului ordonanţei, stimulentul de 1.500 de lei se va acorda până ce copilul împlineşte vârsta de doi ani, iar în cazul copilului cu dizabilităţi, până împlinşte trei ani. 
 
Sursa citată menţionează că, acest stimulent nu se poate cumula cu indemnizaţia de creştere a copilului.
 
”Până acum, foarte foarte puţini părinţi au optat să revină la muncă mai repede. Noi mizăm ca prin această măsură, cel puţin un sfert dintre părinţi să revină mai repede la muncă”, a mai spus Turcan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările