Comisia Europeană pregăteşte cel mai mare plan de salvare economică de după Al Doilea Război Mondial

Comisia Europeană pregăteşte cel mai mare plan de salvare economică de după Al Doilea Război Mondial

Ursula von der Leyen. FOTO EPA-EFE

Mai mulţi oficiali europeni, inclusiv Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, susţin că e nevoie de un plan de salvarea economiilor vest-europene mult mai mare decât cel din al Doilea Război Mondial, scrie Mediafax, citând presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, le cere statelor membre să investească miliarde pentru redresarea bugetelor economice şi pentru evitarea unei crize cu potenţial catastrofal, scrie Mediafax.
 
"Avem nevoie de un Plan Marshall pentru Europa", a scris ea într-un editorial publicat de ziarul german Welt am Sonntag, făcând referire la planul economic condus de Statele Unite între 1948 şi 1952 pentru salvarea economiilor vest-europene după cel de-al Doilea Război Mondial.
 
"Aceste multe miliarde pe care trebuie să le investim astăzi pentru evitarea unei catastrofe şi mai mari vor unii generaţii", a scris Ursula von der Leyen.
 
Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a cerut şi el un plan de redresare financiară într-un editorial scris pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Prin comparaţie, el a făcut referire la o economie de război.
 
"Europa trebuie să adopte o economie de război pentru a se putea apăra, reconstrui şi pentru a-şi redresa economia", a scris Sanchez, care a mai cerut uşurarea datoriilor acumulate de ţări în perioada pandemiei.
 
"Dacă virusul nu cunoaşte graniţe, nici mecanismele financiare nu trebuie să o facă. (...) Există o şansă pentru reconstruirea unei Uniuni Europene şi mai puternice", a mai scris Pedro Sanchez în FAZ. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: