Ciucă, despre noul pachet de măsuri pe energie: Mâine urmează o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituţional, urmând să comunicăm aceste măsuri

Ciucă, despre noul pachet de măsuri pe energie: Mâine urmează o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituţional, urmând să comunicăm aceste măsuri

Nicolae Ciucă FOTO Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că pachetul de măsuri privind evoluţia preţurilor la energie şi gaze este aprope de finalizare, „măsurile fiind, în principiu, finalizate”, potrivit premierului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem apropae de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul Guvernului pentru a continua măsurile de protecţie a popolaţiei şi economiei faţă de evoluţia preţurilor la energie şi gaze”, a anunţat premierul la începutul şedinţei de Guvern. 
 
Potrivit premierului, „în acest moment am avut de asemenea întâlnire la nivelul coaliţiei. Măsurile fiind, în principiu, finalizate, mâine urmează să desfăşurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituţional, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri care, încă o dată, vin să asigure un set de mecanisme astfel încât protejarea populaţiei şi a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”, a mai completat premierul Nicolae Ciucă. 

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare s-au pus de acord, marţi, asupra unor măsuri pentru combaterea scumpirilor la combustibil şi energie. Potrivit surselor „Adevărul”, liderii vor susţine înjumătăţirea accizei la carburanţi şi, pentru energie, vor prelungi perioada de aplicare a plafonării şi pentru luna aprilie.

Ulterior, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a confirmat, printr-o postare pe Facebook, faptul că liderii coaliţiei au agreat să scadă acciza la carburanţi cu 50%, precizând că în perioada următoare autorităţile vor discuta cu marile companii distribuitoare şi cu oficialii Comisiei Europene pentru ca preţurile să fie reduse. 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările