Cîţu, despre dublarea alocaţiilor: De ce nu mă întreabă nimeni dacă o să dublez investiţii?

Cîţu, despre dublarea alocaţiilor: De ce nu mă întreabă nimeni dacă o să dublez investiţii?

Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat că nu există bani pentru dublarea alocaţiilor şi că măsura ar putea fi amânată, în cazul în Curtea Constituţională se pronunţă în favoarea majorării.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Alocaţiile au fost dublate în Parlamentul României, în acest context al atacurilor asupra Guvernului, fără să aibă sursă de finanţare. Ce să facem acum? Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, suntem în plină criză globală. Dacă aveam această discuţie în momentul când se făcea bugetul, era altceva, puteai să aloci bani. Dar a venit la jumătatea anului fără sursă de finanţare. Ce să facem? Putem să taxăm, în sectorul privat mai mult, putem să tăiam banii de la investiţii, din altă parte, sau putem să ne împrumutăm şi mai mult”, a spus Cîţu.

Ministrul a subliniat că „legea nu spune sursa de finanţare şi asta înseamnă că e neconstituţională”.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care legea este totuşi declarată constituţională, Cîţu a răspuns că „vom putea să ne uităm la resursele pe care le avem în acel moment şi să vedem dacă putem amâna”.

„De ce nu mă întreabă nimeni dacă o să dublez investiţii?”, a conchis el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările