CFR Călători suplimentează capacitatea trenurilor. Vagoane în plus pe Valea Prahovei şi între Moldova şi Bucureşti

CFR Călători suplimentează capacitatea trenurilor. Vagoane în plus pe Valea Prahovei şi între Moldova şi Bucureşti

CFR Călători dublează capacitatea anumitor trenuri FOTO CFR Călători

CFR Călători dublează în acest sfârşit de săptămână compunerea anumitor trenuri, pentru adaptarea capacităţii de transport la cerinţele în creştere de trafic şi pentru a îmbunătăţi condiţiile la bordul vagoanelor, încercând să utilizeze la maximum parcul limitat pe care îl are deocamdată la dispoziţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea CFR Călători a decis suplimentarea numărului de locuri pe parcursul întregii săptămâni, acolo unde punctual, dispeceratul a constatat o cerere foarte mare. Volumul maxim de trafic se înregistrează însă în zilele de duminică, drept pentru care numărul de locuri a fost suplimentat şi astăzi, 2 februarie, pe rutele aglomerate din toată ţara.

Pentru trenurile care leagă principalele oraşe din Bucovina, Moldova şi Galaţi/Brăila, cu Bucureştiul, numărul de locuri a fost mărit chiar şi la 230%.

Pentru 10 din trenurile Interregio care leagă Suceava (Botoşani) şi Iaşi de Bucureşti în intervalul orar 6-24, s-au adăugat astăzi încă 56 de vagoane, ceea ce înseamnă o creştere medie a capacităţii de transport la 154% faţă de capacitatea totală medie zilnică. Numărul de locuri a crescut de la aproape 2.500 la 4.000, la care se adaugă şi locurile din vagoanele de dormit şi cuşetă.

Spre exemplu, trenul IR 1752 care pleacă din Suceava la ora 8:50, circulă astăzi cu 14 vagoane, faţă de 6 într-o zi obişnuită. Numărul de locuri a fost suplimentat la 220%, 940 de locuri în total. Tot la 200% au fost suplimentate locurile şi în trenul IR 1754, care circulă cu 6 vagoane în plus.

Din Iaşi, trenul IR 1662 (ora 14:08) circulă astăzi cu 9 vagoane (+1 Buzău), ceea ce înseamnă o suplimentare a numărului de locuri la peste 200% faţă de o zi obişnuită.

Trenul IR 1574, unul din cele 5 care pleacă din Galaţi, va avea 588 de locuri şi 10 vagoane, de asemenea dublu faţă de o zi obişnuită.

Este posibil ca până la finalul programului de circulaţie unele trenuri să atingă compunerea maxim admisă de circulaţie pe infrastructura feroviară, pentru că mai sunt în pregătire vagoane pentru a fi introduse în compunerea trenurilor, în funcţie de solicitările călătorilor.

Se menţine suplimentarea vagoanelor şi pe Valea Prahovei la necesarul estimat în timp real din dispecerat. Cele 10 trenuri care fac legătura între Braşov şi Bucureşti, în intervalul orar 11 – 24 au fost suplimentate şi astăzi cu 24 de vagoane faţă de media zilnică de vagoane ceea ce înseamnă o creştere a numărului de locuri la 155%, de la 3.600 la peste 5.600 de locuri.

Astfel trenul IR 1746 care pleacă din Braşov la ora 16:51 are şi în această săptămână compunerea de 15 vagoane.

Compunerea trenurilor s-a făcut în funcţie de volumul estimat de călători. În eventualitatea că această cerere va varia, CFR va adapta corespunzător şi lungimea trenurilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: