CFR Călători are un nou şef, absolvent de studii postuniversitare de securitate naţională

CFR Călători are un nou şef, absolvent de studii postuniversitare de securitate naţională

Un nou şef a fost numit la CFR Călători, în locul lui Ovidiu Vizante, care a demisionat luna trecută, potrivit unor surse citate de Economedia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestora, postul ar fi fost ocupat de Traian Preoteasa, fost director general al CFR Marfă.

Potrivit CV-ului său, Traian Preoteasa a fost director CFR Călători (2001-2005), director general adjunct al CFR Călători în 2005, director general al CFR SA în perioada 2005-2006, consilier la CFR SA (2006-2017), consilier al ministrului Transporturilor (2017-2018), director general interimar la CFR Marfă în perioada Guvernului Orban, director general adjunct al CFR SA.

El a mai făcut parte şi din consiliul de administraţie al unor companii de stat, precum Tarom.

Preoteasa a terminat liceul CFR Craiova, apoi Facultatea de Electrotehnica la Craiova, şi-a obţinut diploma de masterat de la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, a făcut studii de apărare şi securitate naţională la Colegiul Naţional de Apărare, în 2005, şi şi-a luat doctoratul în inginerie mecanică, tot la Craiova.

Iniţial, el s-a angajat la Revizia de Vagoane din Craiova, iar cu timpul a ajuns director la principalele companii de cale ferată.

În 2011 Traian Preoteasa a făcut parte dintr-un lot de angajaţi ai CFR şi CNADNR (compania de drumuri şi autostrăzi) trimişi în judecată în dosarul gripei aviare, însă a fost achitat în faţa ultimei instanţe care a judecat cazul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările