Ce spune Iohannis despre majorarea pensiilor: E nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Sunt o categorie dezavantajată

Ce spune Iohannis despre majorarea pensiilor: E nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Sunt o categorie dezavantajată

Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Majorarea pensiilor trebuie analizată cu mare atenţie, spune preşedintele Klaus Iohannis, care susţine însă că i s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aceasta este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenţie de experţi, de guvernanţi. La momentul când avem suficiente date, probabil la jumătatea anului, pentru rectificarea bugetară de atunci, Guvernul va trebui să ia o decizie, fiindcă după jumătatea anului lucrurile trebuie să fie foarte bine clarificate. Vreau să vă spun o chestiune care mă priveşte pe mine. Mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă susţine majorarea pensiilor cu 40% în această toamnă.

Preşedintele a precizat că va solicita guvernanţilor, când vor analiza dacă vor realiza majorarea pensiilor, să ia în considerare că pensionarii sunt o categorie dezavantajată.

„Eu voi avea rugămintea către guvernanţi, atunci când se va face analiza, să fie o analiză făcută care ţine ţină cont şi de faptul că pensionarii sunt nu doar o categorie vulnerabilă, sunt şi o categorie de foarte multe ori dezavantajată în România. Dacă se va putea sau nu se va putea sau cât se va putea, asta este o întrebare la care o să răspundă la momentul oportun Guvernul”, a mai spus Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările