Ce capacitate are Transgaz pentru asigurarea gazelor naturale în perioada de iarnă

Ce capacitate are Transgaz pentru asigurarea gazelor naturale în perioada de iarnă

Transgaz poate asigura necesarul de gaze pe timp de iarnă

Transgaz anunţă că are capacitatea necesară de a asigura necesarul de gaze pe perioada de iarnă, atât din producţia internă cât şi din import.

Ştiri pe aceeaşi temă

Referitor la declaraţiile apărute în presă cu privire la discrepanţele între capacitatea de import pe care o are România, aşa cum apare în sistemul european şi cea declarată public de către MEEMA şi Transgaz vă comunicăm următoarele:

  • Capacitatea fermă pusă la dispoziţie de către Transgaz pe toate punctele de interconectare cu OTS adiacenţi este de 44,2 mil mc/zi,
  • Pe direcţia Ucraina-România, capacitatea fermă în PI Isaccea1-Orlovka1 este de aprox.18,8 mil mc/zi,
  • Pe direcţia Bulgaria -România capacitatea fermă în PI Negru Vodă 1-Kardam (reverse flow) este de aprox.15,7 mil. mc/zi

Fără a lua în considerare capacităţile disponibile la PI Csanadpalota şi PI Ruse- Giurgiu de cca 9,7 mil mc/zi, capacitatea totală disponibilă la  PI Isaccea 1- Orlovka1 + Negru Vodă 1 - Kardam este de cca 34,5 mil mc/zi  prin care se poate asigura necesarul de import pentru România, care în condiţii de temperaturi deosebit de scăzute este de cca 20 mil mc/zi.

Începând cu 01.01.2020 conducta de tranzit T1 este interconectată cu SNT, ceea ce permite preluarea importului de gaze naturale pentru România concomitent din Ucraina prin PI Isaccea1 - Orlovka1 şi  din Bulgaria prin PI Negru Vodă 1 - Kardam şi pentru care România are încheiate AI cu partenerii adiacenţi, respectiv cu GTSO Ucraina şi cu Bulgartransgaz EAD.

Referitor la încheierea AI pentru PI Medieşu Aurit- Tekovo, vă informăm că SNTGN Transgaz a analizat documentul trimis de GTSO Ucraina şi prin adresa în 23.01.2020 a înaintat o propunere de înfiinţare a unui grup de lucru format din specialişti pentru stabilirea unui program comun de verificări in vedere stabilirii conformităţii SMG-urilor cu standardele europene şi disponibilitatea de a demara discuţiile în ceea ce priveşte încheierea AI pentru PI Isaccea Import România -Orlovka.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: