Cătălin Drulă, despre creşterea preţului călătoriei cu metroul: „Este o opţiune. De 5 - 6 ani nu a mai crescut tariful”

Cătălin Drulă, despre creşterea preţului călătoriei cu metroul: „Este o opţiune. De 5 - 6 ani nu a mai crescut tariful”

Foto Shutterstock

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că este o opţiune creşterea preţului pentru călătoriile cu metroul în Bucureşti, lucru care nu s-a mai întâmplat de 5-6 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Drulă a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, despre creşterea preţului pentru călătoriile cu metroul şi a afirmat: „Este o opţiune. Nu am avut această discuţie. Aştept să se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri – se poate umbla şi acolo, dacă facem comparaţie cu alte capitale din zonă  Trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem şi în pandemie şi oamenii au o oarecare teamă de mijloacele de transport în comun, dar există o flexibilitate în momentul în care de 5 ani, numai dacă ne uităm la inflaţie, ar trebui măcar o ajustare în zona asta”. 
 
Ministrul Transporturilor a precizat că, dacă va exista o creştere a preţului călătoriei cu metroul, aceasta nu va acoperi „gaura” de la Metrorex, dar ajută la partea de venituri.
 
„La o creştere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva la 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a mai declarat Drulă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările