„Casa Eficientă Energetic”: Mii de români s-au înscris pentru cei 15.000 de euro

„Casa Eficientă Energetic”: Mii de români s-au înscris pentru cei 15.000 de euro

Mii de români s-au înscris până în acest moment în cadrul programului "Casa Eficientă Energetic" pentru a intra în posesia primei de de 15.000 de euro în vederea izolării locuinţelor, arată datele publicate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, în primele patru minute de la startul programului - în data de 15 septembrie - în aplicaţia online au fost înscrise 340 de dosare.
 
Până la ora actuală, 6.657 de români s-au înscris în prima sesiune a acestui program, iar înscrierile continuă până la atingerea a 150% din bugetul alocat, respectiv 430 de milioane de lei.
 
"Ne bucurăm că România începe să-şi gândească locuinţele în cheia eficienţei energetice. Vrem ca prin acest program să reducem consumul de energie din casele românilor şi emisiile de gaze cu efect de seră", menţionează ministerul de resort.
 
Proprietarii de case din întreaga ţară pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 70.000 de lei), pentru creşterea cu o clasă energetică a propriilor locuinţe.
 
 
Cheltuielile eligibile ale Programului Casa Eficientă Energetic vizează: instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperişului, a pereţilor exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilaţie, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mişcare, robineţi şi conducte noi etc. 

Condiţia eligibilităţii proiectului este ca eficienţa energetică a locuinţei să crească, după implementarea acestuia, cu cel puţin o clasă energetică.

Finanţarea nerambursabilă decontează 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de suma menţionată, respectiv 15.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările