Calea ferată Gara de Nord - Otopeni: ministrul Transporturilor a anunţat când va fi dată în folosinţă

Calea ferată Gara de Nord - Otopeni: ministrul Transporturilor a anunţat când va fi dată în folosinţă

Calea ferată Gara de Nord - Aeroport Henri Coandă Otopeni FOTO CFR Infrastructură

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat marţi, la postul public de televiziune, că linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni este într-un progres fizic de 98% ceea ce înseamnă că va fi dată curând în folosinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a spus că a fost marţi să verifice stadiul lucrărilor la calea ferată Gara de Nord - Aeroport.
 
„Eu am fost astăzi, sigur, am fost într-o verificare, într-o probă-test pentru tot ceea ce credem noi că se va întâmpla undeva la sfârşitul lunii octombrie, când vom finaliza cei 8 kilometri de linie dublă, pentru că de la Gara de Nord până la Otopeni sunt 19,5 kilometri. 8 kilometri între Mogoşoaia şi Baloteşti se modernizează linia, vom avea linie dublă, se construieşte acel tronson de 3 kilometri, pasarela peste DN1, nou, de la zero, este primul tronson de cale ferată construită în România de la zero după 1989. Aşadar, suntem într-un progres fizic de peste 98%, vom realiza cel mai probabil săptămâna viitoare primele deplasări cu invitaţi, cu presa”, a spus Bode, potrivit agenţiei Mediafax.
 
Acesta crede că distanţa dintre Gara de Nord şi Aeroport va fi parcursă în 15-17 minute, din 12 decembrie.
 
„Noi credem că odată cu noul mers al trenurilor, 12 decembrie, din acel moment, de la Gara de Nord la Otopeni sau de la Otopeni la Gara de Nord vom parcurge cei 19,5 kilometri în 15-17 minute”, a mai spus ministrul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: