Bugetul pentru finanţarea proiectelor prin PNDL, epuizat. Cum vor fi plătite facturile pentru lucrările realizate

Bugetul pentru finanţarea proiectelor prin PNDL, epuizat. Cum vor fi plătite facturile pentru lucrările realizate

FOTO: Guvernul Romaniei

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a clarificat, miercuri, că toate facturile Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), depuse până în 15-17 iunie, vor fi plătite până în 20 iulie, iar cele care sosesc după această dată vor fi plătite în vară, după rectificarea bugetară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Dezvoltării face precizările în urma informaţiilor apărute în presă privind decontarea facturilor pentru lucrările realizate la obiective incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
 
„Investiţiile locale pot continua. Vom plăti, până în 20 iulie, toate facturile PNDL depuse până în 15-17 iunie. Cele care sosesc după această dată vor fi plătite în vară, după rectificarea bugetară. Între cele două plăţi nu va fi mai mult de o lună. Autorităţile locale pot face plăţile din buget, cu decontare ulterioară, este o procedură legală obligatorie, obişnuită. Nu sistăm lucrările, nu oprim dezvoltarea!”, a transmis ministrul Cseke Attila.
 
Ministerul Dezvoltării a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs, recomandarea fiind să finanţeze proiectele din surse proprii sau să sisteze lucrările. 
 
„Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Pogramului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs. (...) Aveţi posibilitatea să decontaţi bunurile achiziţionate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistaţi lucrările”, se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Cseke Attila primarilor.
 
Ulterior, şi premierul Florin Cîţu a anunţat, într-un mesaj pe Facebook, că „toate lucrările de investiţii prin PNDL vor fi finanţate de Guvernul României, conform legii”.
 
„Ultimele tranşe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plăţile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obişnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toţi aleşii locali că toate facturile conforme vor fi achitate şi reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult”, a scris premierul.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările