Bode: România a plătit peste 2 miliarde de euro “taxă pe prostie” pentru revendicările antreprenorilor

Bode: România a plătit peste 2 miliarde de euro “taxă pe prostie” pentru revendicările antreprenorilor

Statul român a plătit în ultimii 13 ani peste 2 miliarde de euro, „o taxă pe prostie” pentru revendicările antreprenorilor care s-au înscris la licitaţii pentru construcţia de autostrăzi şi drumuri, e declarat marţi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ştiri pe aceeaşi temă

“De foarte multe ori, angajaţii din Minister sunt puşi în situaţia în care antreprenorul, în loc să urmărească implementarea proiectului, în unele situaţii urmăreşte cum să câştige mai mulţi bani fără să muncească. Atunci apar acele revendicări, unde România este în topul listei la nivel european.
 
România a plătit din 2007 până în prezent peste 2 miliarde de euro revendicări. Eu o numesc «taxă pe prostie», pe prostia autorităţilor, în condiţiile în care tu pierzi procese la Curtea de Arbitraj de la Paris, în instanţă, cu antreprenorul şi plăteşti aceste revendicări, bani pe care nu i-a semnat în momentul în care a încheiat contractul. În schimb, suntem obligaţi, ca şi stat, să plătim aceşti bani atât pe lucrările rutiere, cât şi pe cele din infrastructura feroviară”, a afirmat Lucian Bode la Digi24.
 
Oficialul din Guvern a spus că pe 7,8 kilometri din Autostrada Moldovei s-ar putea circula până la sfârşitul lui 2020, mai precis pe breteaua spre Oneşti. Motivul pentru care nu se circulă pe o porţiune mai mare îl reprezintă „procedurile de finalizare în acord cu reglementările europene”, a explicat acesta la Digi24.
 
Ministrul Transporturilor a promis, săptămâna trecută, că, până la sfârşitul anului, vor fi peste 550 de km de autostradă şi drumuri expres pentru care sunt semnate contractele de proiectare şi execuţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările