ANPC are un nou preşedinte: Mihai Culeafă a fost înlocuit cu Horia-Miron Constantinescu

ANPC are un nou preşedinte: Mihai Culeafă a fost înlocuit cu Horia-Miron Constantinescu

Foto: News.ro

Horia-Miron Constantinescu a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) printr-o decizie a premierului Nicolae-Ionel Ciucă publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta îl înlocuieşte pe Mihai Culeafă, care a fost numit în funcţie în luna noiembrie a anului trecut. Culeafă l-a înlocuit atunci pe Claudiu Daniel Dolot, care a preluat această funcţie la finele lunii februarie 2021.
 
Horia-Miron Constantinescu a mai deţinut funcţia de preşedinte al ANPC din august 2019 până în noiembrie acelaşi an, când a fost eliberat din funcţie. 
 
Horia Constantinescu a devenit şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa în anul 2017, iar în 2019, timp de trei luni, a mai ocupat funcţia de preşedinte al ANPC. Pe 8 august 2019, a fost numit şef la ANPC, la propunerea premierului PSD de atunci, Viorica Dăncilă. 
 
Constantinescu a candidat în 2020 ca independent la Primăria Constanţa, după ce a demisionat din PSD. Apoi, după alegerile locale din septembrie 2020, a lucrat timp de mai multe luni în cadrul Primăriei Constanţa, condusă de liberalul Vergil Chiţac, fiind directorul Direcţiei Servicii Publice, a scris news.ro. 
 
În toamna lui 2021, a plecat din primărie şi s-a întors în fruntea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. La finalul anului trecut, Horia Constantinescu s-a reînscris în PSD Constanţa, transmite Libertatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările