ANAF a pus sechestru pe conturile Unifarm

ANAF a pus sechestru pe conturile Unifarm

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Compania de stat Unifarm are conturile blocate şi toate bunurile puse sub sechestru de către ANAF, după ce nu a rambursat un împrumut contractat pentru achiziţia de echipamente necesare spitalelor în pandemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inclusiv echipamente medicale şi materiale de protecţie care erau în depozitele societăţii din subordinea Ministerului Sănătăţii sunt acum blocate, după ce ANAF a pus sechestru pe companie, care nu a returnat un împrumut uriaş de 1,7 miliarde lei luat de la stat pentru a face achiziţii destinate spitalelor COVID, anunţă Digi24.

Împrumutul a fost preluat de compania de stat în luna martie, ca urmare a unei ordonanţe de urgenţă adoptate la momentul respectiv de Guvern. Scopul era furnizarea sumelor necesare companiei pentru a face achiziţii necesare spitalelor din linia 1, precum medicamente, echipamente de protecţie pentru cadrele medicale.

S-au făcut o serie de achiziţii, însă în luna septembrie compania nu a făcut plăţile conform ordonanţei de urgenţă care a creat cadrul legal. Drept urmare, Fiscul a decis să pun sechestru pe conturile Unifarm, dar şi pe bunurile companiei, clădirea în care funcţionează instituţia, maşinile Unifarm, dar şi toate echipamentele din depozitele societăţii, inclusiv câteva zeci de ventilatoare.

În cazul în care suma nu este returnată, ele ar putea fi scoase la vânzare, ceea ce ar putea însemna insolvenţa şi, ulterior, falimentul companiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările