Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate în acest an. Orban: Nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere

Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate în acest an. Orban: Nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere

Foto: Arhivă Adevărul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Piteşti, că nu există resurse pentru încă o creştere a alocaţiilor copiilor în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Au mai apărut păreri... Nu aş vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul", a spus Orban, potrivit Agerpres.
 
Întrebat de jurnalişti dacă sunt parlamentari USR PLUS sau UDMR care se opun acestei variante, Orban a răspuns: „Nu comentez, să se exprime ei public".
 
Majorarea alocaţiilor s-a făcut prin OUG nr. 123 din 2020, în vigoare din 31 iulie 2020, data publicării în Monitorul Oficial.
 
În perioada 1 ianuarie 2021-1 iulie 2022, majorarea prevăzută la alin. (3) din OUG 123/2020 se aplică de două ori pe an, respectiv începând cu drepturile aferente lunii ianuarie şi drepturile aferente lunii iulie a fiecărui an.
 
În aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 123/2020, alocaţiile copiilor din România au fost majorate cu 20 de puncte procentuale la data de 1 august a anului trecut, urcând la 369 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani şi copii cu handicap şi la 185 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.
 
Ulterior, de la 1 ianuarie 2021, alocaţiile copiilor din România au fost majorate cu alte 20 de procente. Prin urmare, cuantumul acestora a crescut până la 427 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi copii cu handicap; respectiv 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.
 
Şi premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că alocaţiile pentru copii nu vor mai creşte în acest an, pentru că au crescut deja cu 20% la începutul anului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările