Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire. UPB: Nu a finalizat studiile. Ce spune compania

Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire. UPB: Nu a finalizat studiile. Ce spune compania

Marius Dănuţ Caraşol, preşedinte al Transelectrica, şi-a falsificat diploma de absolvire a facultăţii, deşi nu a finalizat niciodată studiile derulate la Universitatea Politehnica Bucureşti, scrie EduPedu.ro. Reprezentanţii Transelectrica susţin că i-au solicitat documentele originale şi verificarea autenticităţii lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marius Dănuţ Caraşol, Preşedintele Directoratului Transelectrica.ro, scrie atât în CV-ul oficial, cât şi în Biografia publicate pe site-ul gigantului energetic pe care îl conduce că „este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”.

Un răspuns oficial al Universităţii Politehnica din Bucureşti, trimis la solicitarea Edupedu.ro, arată că Marius Dănuţ Caraşol nu a finalizat studiile.

Drept urmare, diploma de absolvire a UPB prezentată de Marius Dănuţ Caraşol este una falsă.

Sursele Edupedu.ro susţin că Caraşol ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Răspunsul UPB arată: „Diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), Facultatea de Electrotehnică. Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Contactat şi întrebat de Edupedu.ro dacă a absolvit Politehnica din Bucureşti, aşa cum scrie în CV-ul său public, Marius Dănuţ Caraşol a răspuns: „Nu pot să vorbesc, mulţumesc mult”. El a motivat că este într-o şedinţă.

Marius Dănuţ Caraşol a fost numit preşedinte la Transelectrica S.A. la sfârşitul anului trecut, în 21 decembrie. Mandatul i-a fost reînnoit în luna iunie 2019, pentru o perioadă de şase luni. 

Marius Dănuţ Caraşol îşi ţine la secret salariul încasat din funcţia de preşedinte directorat la Transelectrica. Acesta este ascuns în declaraţia de avere. 

FOTO Comisarul.ro

Coşea: „Nu se poate da în cap omului până nu verifici”

Mircea Coşea, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a declarat la Digi24 că marţi a avut loc o şedinţă a Consiliului, în cadrul căreia Marius Dănuţ Caraşol a prezentat o serie de documente în original, respectiv diploma de absolvire şi foaia matricolă.

„Ni s-au prezentat de către domnul director general actele în original. Însă nu avem noi calitatea să vedem cât de veridice sunt, dar sunt în original. Ni s-au prezentat diploma de absolvire şi foaia matricolă cu toate examenele şi toate notele. La prima vedere sunt toate în regulă, au timbru, au ştampilă. Ele trebuie să fie verificate cu cei care le-au emis”, a declarat Coşea.

El susţine că l-a sfătuit pe Marius Caraşol să-şi rezolve problema printr-o cerere personală pe care să o facă la universitate că există diploma sa. 

„Vom face şi noi prin proprietar, adică prin minister, cereri şi la minister şi la Politehnică pentru verificarea acestei diplome. Nu se poate da în cap omului până nu verifici. Se jură pe tot ce se poate jura că totul este în regulă”, spune Coşea, precizând că Marius Caraşol a efectuat cursuri la seral.

Precizările Transelectrica

Reprezentanţii Transelectrica susţin că, în vederea clarificării situaţiei, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja lui Marius-Dănuţ Caraşol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticităţii acestora.

„În măsura în care autorităţile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare. Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate şi responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel naţional şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti”, transmite compania.

CV Marius Caraşol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările