Înmatriculările de autobuze şi microbuze s-au înmulţit exploziv: plus de 75% la 9 luni şi dublare în trimestrul al treilea

Înmatriculările de autobuze şi microbuze s-au înmulţit exploziv: plus de 75% la 9 luni şi dublare în trimestrul al treilea

Numărul înmatriculărilor de autobuze şi microbuze a crescut cu 75,5% în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), date miercuri publicităţii. În trimestrul al treilea, înmatriculările lka această categorie au crescut de 2,2 ori.

Conform INS, numărul înmatriculărilor noi de vehicule pentru transportul mărfurilor a urcat cu 8,1%, faţă de perioada similară a anului precedent.

Creşteri pe linie în trimestrul III

În trimestrul III 2015, comparativ cu T3 2014, înmatriculările de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la toate categoriile, cea mai semnificativă, de 2,2 ori, fiind consemnată la categoria autobuze şi microbuze.

În aceeaşi perioadă, numărul înmatriculărilor noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor s-a majorat cu 24,9% la categoria autotractoare, cu 5,7% la categoria remorci şi semiremorci şi, respectiv, cu 5,4% la categoria autocamioane.

Faţă de trimestrul II al anului în curs, în trimestrul III din 2015, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 14,8%, iar cele pentru vehiculele rutiere destinate transportului de marfă au scăzut cu 1,1%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: