Începe recensământul agricol. Amenzi uriaşe pentru cei care nu spun câte animale au

Începe recensământul agricol. Amenzi uriaşe pentru cei care nu spun câte animale au

România trebuie să efectueze, o dată la 10 ani, recensământul general agricol. Recensământul General Agricol, va evidenţia schimbările survenite de la runda 2010 şi furnizează indicatori statistici pentru monitorizarea, evaluarea şi fundamentarea Politicilor Agricole Comune (PAC).

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfăsura în România, Recensământul General Agricol faza de Colectare a datelor referitoare la caracteristicile structurale ale exploataţiilor agricole, în ceea ce priveşte situaţia suprafeţelor agricole utilizate, a suprafeţelor aflate sub restricţii de mediu, a efectivelor de animale şi adăposturile pentru animale, a persoanelor care au lucrat în agricultură, măsurile de dezvoltare rurală, etc.
 
Recensământul General Agricol este o acţiune de mare anvergură care va asigura informaţiile complexe şi datele statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploataţiilor agricole necesare fundamentării programelor şi politicilor agricole şi de dezvoltare rurală.
 
La recensământ se înregistrează exploataţiile în care se desfăşoară activităţi agricole, indiferent de statutul lor juridic (activităţi agricole prin utilizarea suprafeţelor agricole/şi sau deţinerea de animale şi care obţin produse agricole şi/sau păstrează suprafeţe în bune condiţii agricole şi de mediu).
 
La recensământ sunt colectate informaţii statistice privind principalele caracteristici ale exploataţiilor agricole precum:
 
- Informaţii generale privind exploataţia agricolă,
- Modul de utilizare a terenului,
- Efectivele de animale,
- Adăposturile pentru animale,
- Gestionarea dejecţiilor animaliere,
- Agricultura ecologică,
- Persoanele care au lucrat în agricultură,
- Alte activităţi aducătoare de venituri,
- Dezvoltare rurală,
 
Alte informaţii.
 
Capul/Şeful exploataţiei agricole are obligaţia să furnizeze recenzorilor date şi informaţii corecte şi complete, de asemenea să respecte şi să nu obstrucţioneze activitatea personalului de recensământ din teritoriu şi să prezinte, pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, un act de identitate valabil.
 
Datele individuale înscrise în chestionarul de recensământ sunt confidenţiale şi sunt utilizate numai în scopuri statistice, codul numeric personal colectat la recensământ este criptat.
 
- Pe toată perioada de recenzare, personalul de recensământ în teritoriu se identifică prin prezentarea legitimaţiei care îi atestă calitatea.
 
Constituie contravenţii următoarele fapte:
 
- Obstrucţionarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ,în efectuarea înregistrărilor şi controlul datelor ce fac obiectul acestei cercetări statistice,
- Refuzul furnizării informaţiilor prevăzute în chestionarul de recensământ,
- Furnizarea de date şi informaţii eronate sau incomplete.
 
Contravenţiile sus menţionate se sancţionează cu amenda de la 1.000-5.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările