7 miliarde de euro, fondurile puse la dispoziţie de Comisia Europeană pentru proiecte-cheie de infrastructură

7 miliarde de euro, fondurile puse la dispoziţie de Comisia Europeană pentru proiecte-cheie de infrastructură

FOTO Arhivă

O cerere de propuneri lansată la 16 septembrie în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), pentru programul Transporturi, pune la dispoziţie 7 miliarde de euro pentru proiecte europene de infrastructură în domeniul transporturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Majoritatea proiectelor finanţate în cadrul acestei cereri de propuneri vor contribui la creşterea sustenabilităţii reţelei noastre globale de transport, precum şi la îndeplinirea de către UE a obiectivului prevăzut în Pactul verde european de reducere a emisiilor generate de transporturi cu 90 % până în 2050.
Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Majorăm masiv fondurile disponibile pentru instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi, până la 1,5 miliarde de euro. Pentru prima dată, sprijinim şi proiecte prin implementarea cărora reţelele noastre transeuropene de transport să fie adecvate pentru dubla utilizare, civilă şi în scop de apărare, şi să îmbunătăţească mobilitatea militară în întreaga UE.
Proiectele finanţate în cadrul cererii de propuneri de ieri vor contribui la crearea unui sistem de transport multimodal eficient şi interconectat, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri, precum şi la dezvoltarea infrastructurii cu scopul de a sprijini opţiuni de mobilitate mai durabile.”
 
UE are nevoie de un sistem de transport multimodal eficient şi interconectat, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri. Acesta trebuie să includă o reţea feroviară de mare viteză la preţuri accesibile, o infrastructură abundentă de reîncărcare şi de realimentare pentru vehicule cu emisii zero şi automatizare sporită pentru o mai mare eficienţă şi siguranţă. Informaţii suplimentare sunt disponibile online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările