Peste 30 de dări pot fi plătite direct cu cardul prin Spaţiul Privat Virtual de pe site-ul ANAF

Peste 30 de dări pot fi plătite direct cu cardul prin Spaţiul Privat Virtual de pe site-ul ANAF

Mai bine de 30 de impozite şi contribuţii pot fi plătite direct cu cardul către stat, a informat vineri ANAF, precizând că persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual beneficiază de noi facilităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală dezvoltă şi implementează, permanent, noi facilităţi ale Spaţiului Privat Virtual pentru a oferi servicii facile şi utile tuturor contribuabililor.
Astfel, persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghişeul.ro, soluţie care permite achitarea a peste 30 de impozite şi contribuţii.”, a informat Fiscul 
 
Acestă facilitate este operaţională din 11 iunie 2020, primele plăţi fiind deja efectuate de către contribuabili. 
 
Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanţe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, iar instrucţiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituţiei.
 
În Spaţiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligaţiilor fiscale”, se afişează pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreşte plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.
 
La apăsarea butonului ”Afişare obligaţii restante”, se afişează lista obligaţiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro şi care cuprinde peste 30 de poziţii, de la impozitul pe venituri, la contribuţii, accize colectate şi până la plata unor penalităţi.
 
La apăsarea butonului „Plăteşte”, utilizatorul este direcţionat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde se bifează căsuţa „Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.
 
Baza legală: Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2012 din 4 iunie 2020 pentru modificarea şi completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Ministerul Finanţelor Publice/organul fiscal central şi persoanele fizice, persoanele juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică, aprobată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 660/2017 (Monitorul Oficial nr. 494 din 11 iunie 2020). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările