2020 a fost anul recordurilor în materie de aplicări la joburi. Ce se va întâmpla în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
locuri de munca angajari cereri anunturi

2020 a fost anul recordurilor în materie de aplicări la locuri de muncă, dar şi în ceea ce priveşte numărul celor care au căutat să se angajeze. De altfel, angajarea a fost, pe tot parcursul anului, principalul obiectiv profesional al românilor, mai mult de jumătate declarând că au în plan să-şi schimbe jobul sau să se angajeze, în cazul celor care au rămas fără loc de muncă.

„Acest plan este mult mai des menţionat de candidaţi decât dorinţa de a obţine o mărire salarială, de primi anumite beneficii sau de a fi promovaţi, aşa cum se întâmpla în anii trecuţi. Estimez că 2021 va fi un an în care vom vedea candidaţi extrem de competitivi, agili şi care vor escalada mult mai uşor provocările de pe piaţa muncii. Ultimul an i-a călit şi cred că vom vedea şi efecte pozitive ale acelei perioade grele”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Luna ianuarie a început în forţă, cu peste 500.000 de aplicări în primele două săptămâni ale anului şi aproape 70.000 de oameni care şi-au trimis CV-ul pentru angajare. „Foarte important de menţionat este faptul că aceste rezultate trebuie raportate la numărul de zile lucrătoare care au fost până acum în ianuarie. Media pe zi este, deci, mai mare decât în mod normal şi lucrurile nu par să fie temporare. În ritmul acesta, până la finalul lunii, vom depăşi 1,5 milioane de aplicări şi vom atinge, din nou, un record istoric”, explică Bogdan Badea.

Totodată, şi numărul de joburi a fost mai mare decât în decembrie. Mai mult de 7.000 de locuri de muncă au fost postate de la începutul anului şi până acum, retailul, banking-ul, IT-ul şi industria de telecomunicaţii fiind cele mai active din acest punct de vedere. „Sunt industrii care şi anul trecut au avut un număr mare de joburi noi scoase în piaţă şi care s-au bucurat, totodată, şi de un interes crescut din partea candidaţilor. Atenţia acestora a fost atrasă şi de joburile care pot fi făcute de acasă. Ca new-entry pe 2020, ce merită luat negreşit în calcul şi pentru începutul lui 2021 este cuvântul «acasă», prezent în căutările de pe eJobs.ro şi-n versiunile «remote» sau «work from home»”, mai spune Bogdan Badea despre tendinţele anului 2020 care vor avea continuitate şi în 2021. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite