Statul acordă stimulente fiscale companiilor care plătesc impozitele la timp. Bonificația de care beneficiază peste 550.000 de firme

0
Publicat:

Ministerul Finanțelor va acorda stimulente fiscale tuturor companiilor care își plătesc la timp impozitele, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate miercuri de Guvern.

foto calculator taxe
Statul acordă stimulente fiscale companiilor care plătesc impozitele la timp FOTO Shutterstock

Astfel, peste 550.000 de firme vor primi o bonificație de 3% din valoarea totală a obligațiilor lor bugetare din acest an fiscal, sumă din care vor putea plăti taxele percepute pentru anul 2025.

Această măsură liberală ar urma să fie un sprijin pentru mediul de afaceri, dar și o încurajare pentru plata la timp a taxelor, dat fiind faptul că îmbunătățirea colectării de bani pentru bugetul de stat nu se poate realiza exclusiv prin penalități, fiind necesare și astfel de măsuri de premiere a contribuabililor cu plățile la zi, potrivit unei postări realizate de Partidul Național Liberal pe Facebook.

„Am cerut ministrului liberal de Finanțe, Marcel Boloș, includerea componentei liberale, cu bonificații pentru buni platnici, ca răspuns la austeritatea propusă de guvernul Ciolacu. Totodată îmbunătățim colectarea voluntară și predictibilă a veniturilor la bugetul de stat”, a transmis, în acest sens, Florin Roman, deputat PNL.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, anunțase încă de joia trecută această măsură, însă la acel moment nu se știa exact cum va arăta forma fimală a Ordonanței de Ugență.

Astăzi s-au întâmplat lucruri bune pentru economie, lucruri bune pentru companii și pentru antreprenori. Au fost discuții în Guvern referitoare la o posibilitate de a veni cu o amnistie fiscală pentru cei care au anumite probleme în ultima perioadă, nu neapărat datorate lor, accesorii, datoriile să fie reduse.

Dar mai mult decât atât, s-a întâmplat un gest de echitate. Pentru că, în general, amnistia îi ajută pe cei care au întâmpinat dificultăți, nu și-au plătit dările, la un moment dat, n-au mai putut să le plătească.

Dar uităm întotdeauna de antreprenorii de bună credință și sunt majoritatea antreprenorilor și a companiilor din România care plătesc la timp.

Acestora nu le-am spus mulțumesc aproape niciodată în România. Sunt cei care îşi plătesc lună de lună, ceas, toate datoriile. Şi aceştia de data asta vor primi o bonificație. Și eu cred că lucrul acesta de echitate socială este un lucru bun”, a declarat Radu Oprea la acel moment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite