Staţiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate de Paşte în proporţie de 70%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate cu ocazia Sărbătorilor Pascale în proporţie de 70%, anumite unităţi fiind ocupate până la capacitate maximă (90-100%), iar altele pe jumătate (50-60%),  transmit reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului, Prahova (APDT Prahova).

La Sinaia s-a schiat pe 30% din suprafaţa pârtiilor, doar 6 pârtii dintre cele 18 fiind deschise şi amenajate.

„Mulţi dintre turiştii care au venit să sărbătorească Paştele pe Valea Prahovei îşi continuă sejurul având în vedere că elevii sunt în vacanţă şi săptămâna aceasta. Vremea i-a răsfăţat sâmbătă pe cei care au ales să ajungă pe Valea Prahovei. Temperaturile s-au mai îmbunat şi i-au făcut pe mulţi să iasă la plimbare. Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peleş din Sinaia şi Palatul Cantacuzino din Buşteni. Turiştii au zăbovit la terase, iar alţii au petrecut în natură pe trasee montane. Castelul Peleş, un colţ de istorie care va rămâne mereu o atracţie pentru călător, prin misterul şi exotismul său, a fost vizitat în weekedul Paştelui de sute de persoane", subliniază reprezentanţii Asociaţiei, informează Agerpres.

Potrivit acestora, Câmpina şi Breaza au fost ocupate în proporţie de 90%.

Conform datelor transmise recent de platforma hotelieră Travelminit.ro., românii au plătit pentru mini-vacanţa de Paşte din acest an preţuri cuprinse între 800 şi 1200 lei /persoană pentru patru nopţi de cazare în perioda 22 – 26 aprilie 2022, cu o masă tradiţională inclusă. 

Cele mai ieftine pachete au fost disponibile în Delta Dunării, unde sezonul turistic de abia începe şi unde românii au plătit începând de la 800 lei / persoană pentru sejurul de Paşte. În Bucovina şi în Defileul Dunării preţurile încep de la 900 lei / persoană. Pentru o mini-vacanţă de Paşte în zona secuimii, în Harghita şi Covasna, românii au plătit preţuri de la 1.000 lei / persoană.

Cea mai scumpă zonă pentru petrecerea sărbătorilor a fost Valea Prahovei, unde românii au plătit în medie aproximativ 1.200 lei / sejurul pentru vacanţa de Paşte care include 4 nopţi de cazare, mic dejun şi o masă tradiţională de Paşte.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Aceasta face parte dintr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, Camera de comerţ şi industrie, UPG.

APDT Prahova este membru director al Alianţei pentru Turism, membru activ al consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru OMD, şi, de asemenea, membru fondator şi vicepreşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT). 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite