Stassis (PPC): Trebuie să dublăm investiţiile în reţele de distribuţie, în toată Europa

0
Publicat:

Investiţiile în reţele de energie electrică trebuie dublate în toată Europa, iar în România acestea ar trebui să ajungă la 1,2 miliarde euro pe an, de la 600 milioane euro în prezent, a declarat, miercuri, Georgios Stassis, CEO al PPC, la o conferinţă de presă organizată în cadrul Eurelectric Power Summit.

foto stalpi de inalta tensiune
Foto: Pexels

„Trebuie să dublăm investiţiile în reţelele de distribuţie de energie electrică în toată Europa şi este valabil şi în Europa de Sud-Est. De exemplu, în Grecia, vom depăşi anul acesta nivelul de 500 de milioane de euro (comparativ cu 150 de milioane de euro în urmă cu cinci ani) şi va trebui să dublăm la un milliard de euro. În România, investiţiile în distribuţia de energie electrică (toţi operatorii din ţară) sunt de aproximativ 600 de milioane de euro pe an şi va fi necesar să dublăm la 1,2 miliarde de euro”, a spus Stassis.

El a subliniat, totodată, că sursele de energie regenerabilă schimbă modul de funcţionare a sistemului şi că vor apărea noi modele de business, precum stocarea prin hidrocentrale cu pompaj sau baterii.

„Dacă înainte termocentralele asigurau energia în bandă, vedem cum în prezent rolul lor se mută către echilibrare, ceea ce este foarte important, pentru că asigură flexibilitate şi avem nevoie de flexibilitate în sistem. De asemenea, vor apărea noi modele de business, stocare, prin hidrocentrale cu acumulare prin pompaj, cu baterii. Deci modelele de business se vor adapta, la fel şi pieţele, fără ca aceasta să oprească dezvoltarea surselor de energie regenerabilă”, a afirmat oficialul PPC. 

Toți cei peste 3 milioane de clienți ai fostului e-distributie au, din 16 aprilie, un nou site de unde pot obține informațiile necesare.

Începând cu data de, toate informațiile despre companiile Rețele Electrice (parte a grupului PPC, denumite anterior E-Distribuţie) sunt disponibile la adresa www.reteleelectrice.ro. Această schimbare, de la www.e-distributie.com la www.reteleelectrice.ro face parte din procesul etapizat de rebranding de la E-Distribuție la Rețele Electrice al celor trei operatori de distribuție a energiei electrice.

Activitatea noastră de zi cu zi este una critică, dar foarte tehnică și, drept urmare, greu de înțeles pentru cei mai mulți dintre clienții noștri. Tocmai de aceea clienții au nevoie de canale de comunicare accesibile și informații prezentate într-un limbaj simplu și prietenos în relația cu noi, operatorul de distribuție a energiei electrice din regiunile Muntenia, Banat și Dobrogea. Noua adresă a website-ului Rețele Electrice sper să îi încurajeze să exploreze toate secțiunile disponibile și să îi convingă că depunem toate eforturile ca să le oferim o experiență facilă și transparentă în activitățile care țin de distribuția energiei electrice. Mizăm nu numai pe digitalizarea rețelelor, ci și pe a instrumentelor care ne ajută să comunicăm mai ușor cu clienții noștri”, a declarat Mihai Pește, Director General al companiilor Rețele Electrice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite