Sony, în mijlocul unui proces de 7,9 miliarde de dolari pentru prețurile din magazinele sale

0
Publicat:

Sony este acum în mijlocul unui proces proces în masă în valoare de până la 7,9 miliarde de dolari pentru acuzațiile de abuz de poziție dominantă ale producătorului PlayStation, ceea ce a dus la prețuri inechitabile pentru clienți, a decis marți un tribunal din Londra.

Foto logo Sony
Sony, în mijlocul unui proces Foto: Shuttertsock

Sony Interactive Entertainment (SIE) a fost dat în judecată anul trecut în numele a aproape 9 milioane de persoane din Marea Britanie care au cumpărat jocuri digitale sau conținut adițional prin intermediul PlayStation Store al Sony, expun datele publicate de către Reuters.

Alex Neill, un apărător al consumatorilor care a lucrat la campanii anterioare, a intentat procesul împotriva Sony, care este evaluat la 6,23 miliarde de dolari plus dobânzi.

Avocații săi au declarat că estimarea totală a daunelor în acest caz a fost de până la 6,3 miliarde de lire sterline în documentele depuse luna trecută în instanță.

Ea spune că firma a abuzat de poziția sa dominantă prin faptul că a impus ca jocurile digitale și suplimentele să fie cumpărate și vândute doar prin intermediul PlayStation Store, care percepe un comision de 30% dezvoltatorilor și editorilor.

Acuzația susține că, prin urmare, clienții au plătit prețuri mai mari pentru jocuri și conținut suplimentar decât ar fi trebuit.

Avocații Sony au susținut că acest caz a fost „viciat de la început până la sfârșit” și au spus că ar trebui să fie respins.

Tribunalul de Apel pentru Concurență a decis că procesul lui Neill poate continua, deși a declarat că persoanele care au făcut achiziții din PlayStation Store după ce cazul a fost depus în 2022 ar trebui să fie eliminate din grupul de reclamanți propus.

Neill a declarat într-o declarație că hotărârea de marți a fost „primul pas pentru a ne asigura că consumatorii primesc înapoi ceea ce li se cuvine”. Sony nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. 

Sony este cercetat încă din luna mai referitor la utilizarea poziției sale de putere într-un mod abuziv în piața de jocuri video. La acel moment Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor de concurență de către Sony Interactive Entertainment Europe Limited și subsidiarele sale, Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited și Sony Interactive Entertainment Direct Europe Limited – denumite împreună Sony – pe piața de distribuție a jocurilor video pentru console PlayStation.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite