Şeful Fed: Un argument puternic pentru înfiinţarea unei monede digitale a băncii centrale este că ar reduce nevoia unor alternative private

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jerome Powell - foto: Of Today
Jerome Powell - foto: Of Today

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat miercuri că unul dintre cele mai puternice argumente pentru ca banca centrală să înfiinţeze o monedă digitală este că ar reduce nevoia unor alternative private, cum ar fi criptomonedele şi stablecoins, transmite Reuters.

Întrebat în timpul unei audieri în Congresul Statelor Unite dacă o monedă digitală emisă de Fed ar fi o alternativă mai viabilă decât apariţia mai multor criptomonede sau stablecoins în sistemul de plăţi, Powell a fost de acord.

”Cred că este adevărat şi cred că este unul dintre argumentele care sunt oferite în favoarea unei monede digitale. Mai ales acela că nu ar fi nevoie de stablecoins, nu ar fi nevoie de criptomonede dacă ar exista o monedă digitală americană, cred că acesta este unul dintre cele mai puternice argumente”, a spus Powell în timpul audierii sale în Comisia pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanţilor.

Oficialii Fed vor analiza pe larg universul plăţilor digitale într-un raport care ar putea fi publicat la începutul lunii septembrie, a arătat Powell. El a descris raportul ca fiind un pas major care accelerează eforturile Fed de a stabili dacă ar trebui să emită propria sa monedă digitală.

Powell a afirmat că este sceptic că activele cripto pot deveni un vehicul principal de plăţi în Statele Unite, dar a spus că stablecoins ar putea să prindă teren. Cu toate acestea, şeful Fed a arătat că este nevoie de mai multe reglementări înainte ca stablecoins să dobândească un rol mai mare în sistemul financiar.

Aşa-numitele stablecoin au de regulă la bază bani tradiţionali şi alte titluri, în timp ce criptomonedele de tipul bitcoin nu. Ambele sunt criptomonede.

Citeşte şi:

Şeful Rezervei Federale a SUA: Criptomonedele nu sunt active utile pentru păstrarea valorilor

Şeful FED: Oamenii vor fi evacuaţi din case dacă nu primesc mai mult ajutor guvernamental

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite