Şeful ANAF se aşteaptă la noi biruri în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANAF trebuie să încaseze mai mulţi bani la buget în condiţiile în care statul trebuie să menţină deficitul sub control, aceasta putând fi una dintre explicaţiile pentru care Ionuţ Mişa, şeful ANAF, a declarat marţi că se aşteaptă la ” alte modificări care vor suplimenta planul de încasări”.

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuţ Mişa, a declarat marţi, că anul 2018 va fi unul dificil din punctul de vedere al încasărilor, pentru că programul acestora este "foarte în urmă".

"Anul 2018 va fi un an dificil din punct de vedere al încasărilor, pentru că programul de încasări este foarte în urmă. Probabil vor fi şi alte modificări care vor suplimenta planul de încasări, şi atunci cred că este foarte important să ne uităm mult mai atent la componenta de IT", le-a transmis Mişa celor prezenţi la bilanţul Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Iaşi.

Totodată, şeful ANAF le-a cerut colegilor săi să pună "accent mare pe partea de asistenţă a contribuabilului", insinuând că este nevoie de mai multă interacţiune cu cei care vor să li se interpreteze Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală.

"Vreau să răspundem punctual unei solicitări a unui contribuabil, vreau să eliminăm acele şabloane sau răspunsuri tip în care dăm copy paste din Codul de procedură fiscală sau din Codul fiscal. Credeţi-mă, toţi cei care au scris o adresă sau o solicitare către ANAF pot citi şi singuri, important este ca noi să le răspundem sau să le interpretăm Codul fiscal sau Codul de procedură fiscală pentru a şti exact ce au de făcut", a subliniat Ionuţ Mişa, citat de Agerpres.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite