Românii încep să plece în vacanţe. Cât costă un sejur în Bulgaria, Grecia sau pe litoralul românesc

0
0
O minivacanţă de trei zile în sistem all inclusive în Bulgaria a costat, în medie, 120 de euro

Sute de turi┼čti din ├«ntreaga ┼úar─â pleac─â ├«n vacan┼ú─â ├«n Grecia ┼či Bulgaria, ├«ncep├ónd din 15 iunie, odat─â cu eliminarea m─âsurii de carantin─â ori auto-izolare de 14 zile la ├«ntoarcerea ├«n Rom├ónia ┼či redeschiderea grani┼úelor pentru turism ├«n aceste ┼ú─âri.

Primii turi┼čti, mai multe familii din Bucure┼čti, au plecat ├«n noaptea de duminic─â spre luni, ca s─â ajung─â ├«n punctele de frontier─â c├ónd acestea se deschid pentru traficul de vacan┼ú─â.

Cele mai multe v├ónz─âri s-au f─âcut pentru vacan┼úe ├«n Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini ┼či Lefkada, unde turi┼čtii prefer─â hoteluri de trei ┼či patru stele, cu sau f─âr─â mic dejun. Vara aceasta, mai multe cereri fa┼ú─â de anii trecu┼úi sunt pentru vile private, unde se reunesc ├«n vacan┼ú─â cel pu┼úin dou─â familii. Cel mai mic pre┼ú pl─âtit de un cuplu pentru o s─âpt─âm├ón─â ├«n Grecia, cu cazarea ├«ntr-un studio, este de 230-250 de euro.

├Än Bulgaria, turi┼čtii ├«┼či petrec vacan┼úa din iunie ├«n Albena ┼či Nessebar, ├«n special ├«n hoteluri cu aqua park. O familie cu doi copii pl─âte┼čte de la 50 de euro/noapte/camera, ├«n sistem all inclusive.

Pentru Rom├ónia, cele mai multe cereri de vacan┼ú─â sunt pentru litoral, fiind sezon estival, dar ┼či pentru zonele balneo ori munte, unde rom├ónii pot ajunge ├«nc─â de la ├«nceputul lunii.

Hotelurile de pe litoralul rom├ónesc respect─â, de asemenea, toate standardele de igien─â, siguran┼ú─â ┼či calitate pentru ca vacan┼úa s─â se desf─â┼čoare ├«n condi┼úii optime. P├ón─â la deschiderea restaurantelor, hotelierii au reamenajat terasele pentru a facilita servirea turi┼čtilor. Indiferent c─â este vorba despre mic dejun, demipensiune sau all inclusive, masa este servit─â pe terasa hotelului, cu respectarea distan┼ú─ârii sociale.

Pentru sejururi de cinci nop┼úi ├«n luna iunie, turi┼čtii au preferat hoteluri de trei stele din Mamaia, Neptun ┼či Jupiter, pentru care au pl─âtit 463 de lei/persoan─â cu mic dejun ┼či 1.190 de lei/persoan─â cu all inclusive; hoteluri de dou─â stele din Eforie Nord, la un tarif de 275 de lei/persoan─â.

ÔÇťS-au f─âcut rezerv─âri noi ├«n ultimele s─âpt─âm├óni. Nu putem compara cu anul trecut, dar sunt ├«ntr-un ritm care arat─â c─â oamenii de-abia a┼čteptau s─â plece ├«n vacan┼ú─â, dup─â ce au stat dou─â luni ├«n cas─â. Agentul lor de turism i-a informat despre condi┼úiile de c─âl─âtorie cu ma┼čina ┼či despre m─âsurile pentru siguran┼úa lor sanitar─â luate ├«n zonele unde ajung, noi av├ónd datele de la partenerii no┼čtri locali. Pentru primii turi┼čti vacan┼úa a ├«nceput dejaÔÇŁ, declar─â Alin Burcea, CEO Paralela 45

Peste trei s─âpt─âm├óni, dup─â ce Grecia deschide ┼či aeroporturile interna┼úionale, rom├ónii pot pleca ┼či ├«n Creta ┼či Rhodos, cu zboruri charter. Paralela 45 reia din 7 iulie cursele s─âpt─âm├ónale c─âtre

Heraklion/Creta ┼či Rhodos, din Bucure┼čti, ┼či spre Heraklion/Creta din Cluj-Napoca, iar din 8 iulie spre Chania/Creta din Bucure┼čti.

Agen┼úia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agen┼úii private din Rom├ónia, a ├«mplinit anul acesta 30 de ani de activitate. Turoperator consacrat ├«n vacan┼úe cu zboruri charter ├«n Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia ┼či Egipt, ┼či cu peste 160 circuite culturale ┼či istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacan┼úe tailor made, programe de business travel, Paralela 45 combin─â experien┼úa acumulat─â ├«n 30 de ani cu capacitatea de a ┼úine mereu pasul cu noile tendin┼úe din turism.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite