Românii încep să plece în vacanţe. Cât costă un sejur în Bulgaria, Grecia sau pe litoralul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O minivacanţă de trei zile în sistem all inclusive în Bulgaria a costat, în medie, 120 de euro

Sute de turişti din întreaga ţară pleacă în vacanţă în Grecia şi Bulgaria, începând din 15 iunie, odată cu eliminarea măsurii de carantină ori auto-izolare de 14 zile la întoarcerea în România şi redeschiderea graniţelor pentru turism în aceste ţări.

Primii turişti, mai multe familii din Bucureşti, au plecat în noaptea de duminică spre luni, ca să ajungă în punctele de frontieră când acestea se deschid pentru traficul de vacanţă.

Cele mai multe vânzări s-au făcut pentru vacanţe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini şi Lefkada, unde turiştii preferă hoteluri de trei şi patru stele, cu sau fără mic dejun. Vara aceasta, mai multe cereri faţă de anii trecuţi sunt pentru vile private, unde se reunesc în vacanţă cel puţin două familii. Cel mai mic preţ plătit de un cuplu pentru o săptămână în Grecia, cu cazarea într-un studio, este de 230-250 de euro.

În Bulgaria, turiştii îşi petrec vacanţa din iunie în Albena şi Nessebar, în special în hoteluri cu aqua park. O familie cu doi copii plăteşte de la 50 de euro/noapte/camera, în sistem all inclusive.

Pentru România, cele mai multe cereri de vacanţă sunt pentru litoral, fiind sezon estival, dar şi pentru zonele balneo ori munte, unde românii pot ajunge încă de la începutul lunii.

Hotelurile de pe litoralul românesc respectă, de asemenea, toate standardele de igienă, siguranţă şi calitate pentru ca vacanţa să se desfăşoare în condiţii optime. Până la deschiderea restaurantelor, hotelierii au reamenajat terasele pentru a facilita servirea turiştilor. Indiferent că este vorba despre mic dejun, demipensiune sau all inclusive, masa este servită pe terasa hotelului, cu respectarea distanţării sociale.

Pentru sejururi de cinci nopţi în luna iunie, turiştii au preferat hoteluri de trei stele din Mamaia, Neptun şi Jupiter, pentru care au plătit 463 de lei/persoană cu mic dejun şi 1.190 de lei/persoană cu all inclusive; hoteluri de două stele din Eforie Nord, la un tarif de 275 de lei/persoană.

“S-au făcut rezervări noi în ultimele săptămâni. Nu putem compara cu anul trecut, dar sunt într-un ritm care arată că oamenii de-abia aşteptau să plece în vacanţă, după ce au stat două luni în casă. Agentul lor de turism i-a informat despre condiţiile de călătorie cu maşina şi despre măsurile pentru siguranţa lor sanitară luate în zonele unde ajung, noi având datele de la partenerii noştri locali. Pentru primii turişti vacanţa a început deja”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45

Peste trei săptămâni, după ce Grecia deschide şi aeroporturile internaţionale, românii pot pleca şi în Creta şi Rhodos, cu zboruri charter. Paralela 45 reia din 7 iulie cursele săptămânale către

Heraklion/Creta şi Rhodos, din Bucureşti, şi spre Heraklion/Creta din Cluj-Napoca, iar din 8 iulie spre Chania/Creta din Bucureşti.

Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenţii private din România, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia şi Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel, Paralela 45 combină experienţa acumulată în 30 de ani cu capacitatea de a ţine mereu pasul cu noile tendinţe din turism.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite