Românii care revin în țară și încep o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 lei

0
0

Românii din diaspora care decid să revină în țară și să înceapă o afacere prin intermediul programului Start-up Nation Diaspora pot obține finanțare de până la 200.000 lei pentru investiții în echipamente, utilaje, sisteme regenerabile de energie, etc., informează Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Luni este ultima zi de înscrieri pentru Start-up Nation Diaspora FOTO Shutterstock
Luni este ultima zi de înscrieri pentru Start-up Nation Diaspora FOTO Shutterstock

Potrivit sursei citate, înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, luni, 3 octombrie, fiind ultima zi de depunere a proiectelor.

Le mulțumesc tuturor românilor din diaspora care au ales să aplice în cadrul Pilonului II Start-Up Nation – Diaspora și care, astfel, au hotărât să înceapă o afacere aici, acasă. Antreprenoriatul românesc este mereu deschis în fața unor noi idei, concepte și perspective, inspirate inclusiv de modelele cunoscute în afara granițelor. Prin infuzia de capital, în valoare maximă 200.000 lei/beneficiar, ne dorim să promovăm tot mai mult curajul și inițiativa! Celor care încă nu s-au înscris, le amintesc că mai au doar câteva ore la dispoziție! Apelul se închide astăzi, la ora 20:00”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Conform datelor MAT, până la această oră, peste 1.200 de firme s-au înscris în cadrul Pilonului II Start-Up Nation Diaspora.

Amintim că programul a fost lansat pe data de 19 iulie a.c., iar termenul inițial de depunere a proiectelor a fost stabilit pentru 01 septembrie a.c. Ulterior, perioada înscriere a fost prelungită până luni, 03 octombrie a.c., ora 20.00.

Decizia de prelungire a termenului a fost luată în contextul în care o parte dintre persoanele care și-au înființat întreprinderi și care au dorit să aplice au întâmpinat greutăți în obținerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, fiind întărită de dorința de a atrage un număr cât mai mare de români din diaspora, care să obțină o șansă reală de dezvoltare în antreprenoriatul autohton, prin intermediul finanțării nerambursabile oferite în cadrul programului.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite