Românii au cheltuit mai mult la coafor şi mai puţin la cazinou, în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veniturile agenţilor economici care prestează servicii de înfrumuseţare personală au crescut cu peste 40 %, anul trecut
Veniturile agenţilor economici care prestează servicii de înfrumuseţare personală au crescut cu peste 40 %, anul trecut

Anul trecut, românii au dat mult mai mulţi bani pe înfrumuseţare personală şi pe curăţarea hainelor, în comparaţie cu 2015,  informează Institutul Naţional de Statistică (INS). Principalii indicatori: veniturile totale ale agenţilor economici care prestează aceste servicii către populaţie.

Mai exact, cifrele de afaceri ale agenţilor economici care au desfăşurat activităţi de coafură şi înfrumuseţare au crescut, în 2016, cu nu mai puţin de 40,7%, comparativ cu anul precedent. Cea mai pronunţară sporire de venituri a avut loc în utima lună a anului trecut, când prestatorii de servicii de profil au avut venituri cu 46,2% mai mari, comparativ cu decembrie 2015. E semn clar că românii s-au pregătit de sărbători cu mult mai mare grijă şi cheltuială, decât o făcuseră în anul precedent. 

Cu un sfert mai mult au încasat în decembrie 2016, comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, şi agenţii economici care s-au ocupat de curăţarea şi uscarea hainelor. La nivel de an, încasările lor au fost, în 2016, cu 15 la sută mai mari decât fuseseră în 2015.

Le-au scăzut, în schimb, anul trecut, cu 4,6% veniturile agenţilor economici din domeniul jocurilor de noroc şi a altor activităţi recreative şi cu 1,3%, celor din turism.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite