România, al doilea producător de biciclete din Uniunea Europeană. Câte milioane de biciclete au fost fabricate în țară

0
Publicat:

Uniunea Europeană a produs 14,7 milioane de biciclete în 2022, potrivit Europa.eu. Cifra este în creștere cu 10% față de anul precedent și cu 29% față de anul 2012, adică zece ani în urmă.

Mersul cu bicicleta câștogă teren FOTO Unsplash
Mersul cu bicicleta câștogă teren FOTO Unsplash

Spre surpriza tuturor, după primul producător, care este Portugalia, cu 2,7 milioane de unități, al doilea cel mai mare producător de biciclete a fost România, cu 2,6 milioane de unități. Urmează Italia (2,5 milioane), Germania (1,7 milioane) și Polonia (1,0 milioane).

Mersul pe bicicletă favorizează sănătatea și bunăstarea individuală și, prin înlocuirea potențială a utilizării autoturismelor private, contribuie la reducerea poluării aerului. Este un mod de transport ecologic și care ține cont de sănătate”, scrie Europa.eu.

image

Din păcate, în România mersul cu bicicleta nu este preferatul românilor. Cu toate că s-au realizat piste de biciclete în majoritatea orașelor, românii încă preferă transportul auto.

Totuși, ultimele cifre arată că și mersul cu bicicleta a început să câștige teren. Se estimează că în marile orașe, procentul celor care se deplasează cu bicicletele este undeva între 0,5 și 2%, ușor în creștere față de anii trecuți. Dar procentul este încă departe față de unele orașe precum Ultrecht din Olanda, unde peste 50% din populație alege să circule cu bicicleta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite