Revolut a fost ținta unui atac cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revolut, aplicația financiară care are peste 2 milioane de utilizatori în România a fost recent ținta unui atac cibernetic. Informația a fost confirmată pentru „Adevărul” de reprezentanții fintech-ului.

O mică parte din conturile Revolut au fost ținta unui atac cibernetic
O mică parte din conturile Revolut au fost ținta unui atac cibernetic

„Recent, Revolut a fost ținta unui atac cibernetic. Acesta a condus la accesul unei terțe părți neautorizate la detaliile unui procent foarte mic de clienți (0,16%), pentru foarte puțin timp.

Am identificat imediat și am izolat atacul pentru a-i diminua semnificativ efectele și i-am contactat pe clienții afectați. Clienții care nu au primit informarea prin email nu au fost afectați.

Pentru a fi foarte clari, precizăm că nu au fost accesate sau sustrase fonduri. Banii clienților au fost și sunt în siguranță, la fel ca întotdeauna. Toți clienții își pot accesa fondurile și pot folosi cardurile ca de obicei.

Astfel de incidente sunt tratate de noi cu maximă seriozitate și dorim să le prezentăm cele mai sincere scuze clienților care ar fi putut fi afectați de acest incident, asigurându-i că securitatea lor și a datelor lor sunt o prioritate de top pentru Revolut”, au declarat pentru „Adevărul” reprezentanții fintech-ului britanic.

În documentele prezentate autorităţilor din Lituania, Revolut spune că au fost afectaţi 50.150 de clienţi. 20.687 dintre aceştia fiind din zona economică europeană.

Atacul a durat foarte puțin

Surse din domeniul securității cibernetice au afirmat pentru „Adevărul” că atacul cibernetic a avut loc duminică seara târziu și a fost rapid identificat și izolat până la ora 2 AM a zilei de luni, limitându-i-se efectele în mod semnificativ.

În toată această perioadă, reprezentanți ai Revolut și specialiști în domeniul securității cibernetice au făcut investigații și au colaborat cu biroul Comisarului pentru Informații, cu autoritățile de reglementare și cu alte instituții abilitate.

Clienților Revolut afectați li s-a recomandat să nu întreprindă nicio acțiune specifică, dar să fie atenți la orice activitate suspectă, inclusiv la emailuri, apeluri telefonice, mesaje text care par suspecte.

O echipă special constituită a supravegheat conturile acestor clienți, ca o măsură de precauție pentru a ne asigura că banii și datele acestora sunt în siguranță.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite