Renault revine pe linia de plutire după patru ani de declin: Vânzările companiei s-au majorat cu 9%

0
Publicat:

Vânzările grupului Renault pe plan global au crescut cu 9% în 2023, la 2.235.345 vehicule, în timp ce marca sa low-cost Dacia a raportat un avans de 14,7%.

foto logo Renault
Renault revine pe linia de plutire după patru ani de declin

Redresarea vânzărilor grupului francez Renault vine după patru ani de declin consecutiv, în urma repoziţionării strategice a producătorului auto francez, a ieşirii de pe piaţa rusă şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, transmite Reuters.

Vânzările grupului Renault pe plan global înregistraseră un declin de 5,9% în 2022, după vânzări record de 3,88 milioane vehicule (automobile şi camionete) în 2018.

Marca Renault, responsabilă pentru mai mult de două treimi din vânzările grupului francez, a raportat un avans de 9,4% al livrărilor în 2023. Grupul Renault se aşteaptă să continue performanţa sa solidă în 2024.

Pentru a majora vânzările, Renault a redus gama de vehicule şi s-a concentrat pe cele mai profitabile pieţe şi modele, sub conducerea directorului general Luca de Meo.

Ne-am redobândit atractivitatea, designul nostru s-a îmbunătăţit şi ne extindem. Planul este de a continua la acelaşi nivel de performanţă în 2024”, a afirmat directorul mărcii Renault, Fabrice Cambolive.

Europa a fost responsabilă pentru 63% din vânzările grupului Renault în anul 2023, dar producătorul auto francez își dorește să se extindă în afara continentului, având planificată lansarea a opt noi modele pe plan global, care vor deveni disponibile până în 2027.

Modelele electrificate au reprezentat 40% din vânzările mărcii Renault în 2023, în creştere de la 38% în 2022, iar maşinile complet electrice au fost responsabile pentru 11% din vânzări.

Obiectivul grupului francez este o marjă operaţională între 7% şi 8%, faţă de un nivel de sub 6% în 2022. Rezultatele financiare anuale ale Renault vor fi publicate pe 15 februarie.

Întrebat de perturbările în aprovizionare provocate de atacurile din Marea Roşie, Cambolive a răspuns: „Avem o imagine clară pentru următoarele opt săptămâni. După aceea, nu ştim ce s-ar putea întâmpla”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite