Raiffeisen Ron Plus face o distribuţie de numerar către investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raiffeisen Ron Plus clasa D a plătit luna aceasta un dividend de 892.21 RON/unitate de fond tuturor investitorilor care deţineau unităţi de fond la data de 15 mai 2017, a 10-a zi lucrătoare a lunii mai, conform cu prospectul de emisiune al fondului.

Asimilată dividendelor din punct de vedere fiscal, distribuţia a fost făcută către deţinătorii de unităţi în clasa D a fondului Ron Plus şi s-a aplicat, astfel, pentru prima dată în Romania noua legislaţie privind clasele de fonduri.

Câştigul înregistrat a fost aferent perioadei 21 septembrie 2016 – 12 mai 2017.

„Legislaţia fiscală în vigoare, asimilează distribuţiile de numerar făcute de fondurile de investiţi, dividendelor plătite de către companii. Beneficiind de un avantaj fiscal - prin impozitarea acestor venituri cu 5%, faţă de 16% - ne-am adaptat oferta de produse în aşa fel încât să răspundem cât mai bine interesului investitorilor noştri. Clasa cu distribuţie de la Ron Plus este un prim pas în această direcţie. În viitor, vom oferi investitorilor şi fonduri cu componentă de acţiuni, acestea au în mod natural distribuţii de numerar mai generoase”, a declarat Răzvan Szilagyi, CEO al Raiffeisen Asset Management.

Fondul îşi propune să distribuie sub această formă, anual, întreg câştigul înregistrat pe parcursul anului. Reţinerea impozitului de 5%, implicit şi virarea acestuia către bugetul de stat, intră în sarcina administratorului de fonduri. Investitorul nu are nicio obligaţie operaţională sau fiscală, întreg procesul fiind automat.

Raiffeisen Asset Management este al doilea mare administrator de fonduri din România, cu active în administrare de 1,5 miliarde euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite