Proiectul imobiliar Laguna Residence, scos la licitaţie la 24,6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul imobiliar Laguna Residence, situat în apropierea Lacului Tei şi aflat în proprietatea companiei spaniole Gea International Development, a fost scos la vânzare prin licitaţie publică de către executorul judecătoresc, la un preţ de pornire de 24,6 milioane de euro.

Terenul, în suprafaţă de peste 25.000 de metri pătraţi şi construcţiile aferente, respectiv nouă clădiri construite în proporţie de circa 50%, au fost scoase la vânzare prin licitaţie la solicitarea mai multor creditori, principalul fiind firma Acosta Inversiones, căreia dezvoltatorul Gea International trebuie să-i plătească peste 200.000 de euro, potrivit datelor remise de Biroul Executorului Judecătoresc Asociaţi Boambeş-Badea-Ivan, citate de Mediafax.

Prima licitaţie a avut loc luni, 9 ianuarie, la un preţ de pornire de 24,6 milioane de euro, însă nu s-a prezentat niciun potenţial cumpărător. Următoarea licitaţie a fost stabilită pentru 21 februarie.

Proiectul, cu 500 de apartamente, trebuia finalizat încă din 2009, dar lucrările au fost stopate iniţial din cauza unor neînţelegeri între dezvoltator, grupurile spaniole GEA 21 şi Prasa.

În vara anului 2010, proiectul a fost preluat integral de GEA 21, care a obţinut o finanţare de 10,5 milioane de euro de la banca La Caixa şi a anunţat că va finaliza primele blocuri cu 140 de apartamente la sfârşitul 2010 sau în primele luni din 2011.

Ulterior, lucrările au fost stopate din nou, iar noul termen programat pentru terminarea primelor apartamente era finalul anului trecut.

Până la obţinerea finanţării de la La Caixa, reprezentanţii companiei spaniole spuneau că au investit 30 de milioane de euro din fonduri proprii în acest proiect.


EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite