Proiect: Bani sau tichete de masă în locul voucherelor de vacanţă nefolosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul ALDE Ştefan Băişanu propune ca angajaţii care nu folosesc voucherele de vacanţă să primească în locul lor contravaloarea în bani sau tichete de masă.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere. El a fost iniţiat de deputatul ALDE Ştefan Băişanu şi a fost semnat şi de deputaţii ALDE Adrian Mocanu şi Daniel Olteanu.

„Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă”, se arată în iniţiativa deputatului.

El aduce drept motivare un studiu GfK care arată că tichetele valorice reprezintă un instrument de motivare cu popularitate ridicată în rândul angajaţilor, angajatorilor şi comercianţilor parteneri care le acceptă la plată, bonurile de masă fiind cele mai cunoscute şi dorite de salariaţi.

„Gestionarea resursei umane constituie una dintre cele mai importante componente ale managementului oricărei întreprinderi, publice sau private, mari sau mici, iar motivarea acesteia către performanţă ar trebui să fie prioritare”, mai arată expunerea de motive.

Peste un milion de salariaţi din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite