Profitul Nuclearelectrica a ajuns la 330 milioane de lei, veniturile au crescut cu 21%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nuclearelectrica a raportat în primele nouă luni un profit net de 331,2 milioane de lei, de la pierderi în perioada similară a anului trecut, în vreme ce veniturile companiei au urcat cu 21,2%, până la 1,651 miliarde de lei, potrivit unui raport trimis către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Producţia vândută a crescut cu 12,7%, de la 1,195 miliarde de lei la 1,348 miliarde lei, potrivit informaţiilor transmise.

Cheltuielile totale au scăzut cu 10,2%, până la 1,252 miliarde lei. În perioada similară a anului trecut, Nuclearelectrica a consemnat venituri de 1,362 miliarde lei şi cheltuieli de 1,396 miliarde lei.

Venituri din scumpiri şi liberalizare

„Creşterea veniturilor se datorează faptului că a crescut cota din producţie livrată pe piaţa concurenţială la 50% în anul 2013. De asemenea, a crescut preţul la energia electrică vândută pe piaţa reglementată cu circa 15% faţă de preţul practicat în 2012. Pe de altă parte a fost produsă şi livrată o cantitate mai mare de energie la 30.09.2013, faţă de perioada similară a anului anterior. Au mai fost obţinute şi venituri suplimentare din facturarea unor penalităţi contractuale către clienţi pentru unele contracte de livrare a energiei electrice reziliate“, se arată într-un raport al Nuclearelectrica transmis Bursei.

În perioada ianuarie - septembrie 2013 cele două reactoare de la Cernavodă au produs o cantitate de energie electrică de 8,693 TWh şi au livrat în sistemul electroenergetic naţional 7,986 TWh, diferenţa, de 707.000 MWh, reprezentând consumul propriu al unităţilor în timpul funcţionării, precum şi în timpul opririlor planificate şi neplanificate.

Preţul mediu efectiv realizat este de 164,72 lei/MWh. 

Centrala de la Cernavodă acoperă 18% din consumul de energie la nivel naţional.

Pe aceeaşi temă

Consumul de energie a scăzut cu 7% în perioada ianuarie-septembrie

Consumul de electricitate a scăzut cu 7% în primele nouă luni ale anului, în vreme ce producţia a a înregistrat un declin de 4,8%, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Daniela Lulache Nuclearelectrica, la Forumul Energii Curate: „Pentru Unităţile 3 şi 4 avem toate avizele, mai trebuie demarată doar finanţarea“

Directorul general al Nuclearelectrica SA, Daniela Lulache, a explicat cum pot fi susţinute financiar proiectele nucleare româneşti, în cadrul Forumului „România 2020: Politici sustenabile pentru energii curate hidro&nuclear“, eveniment organizat de Adevărul Group.

VIDEO Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, la Adevărul Live: Energia nucleară va fi recunoscută ca energie curată

Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, este convinsă că, mai devreme sau mai târziu, energia nucleară va fi considerată curată şi va beneficia de aceleaşi ajutoare ca şi producătorii din surse regenerabile.

Acţiunile Nuclearelectrica au urcat cu 5,2% pe bursă

Acţiunile Nuclearelectrica crescu cu 5,2% în prima zi de tranzacţionare pe bursă şi au revenit peste preţul din oferta derulată de companie în luna septembrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite