Prima şedinţă a Guvernului Cîţu. Noul Cabinet pregăteşte îngheţarea salariilor demnitarilor şi prelungirea unor măsuri de susţinere a economiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima şedinţă a Guvernului Cîţu FOTO Captură gov.ro
Prima şedinţă a Guvernului Cîţu FOTO Captură gov.ro

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, în prima şedinţă de Guvern pe care a condus-o, că Executivul pregăteşte îngheţarea salariilor demnitarilor şi prelungirea IMM Invest, dar şi a altor programe de susţinere a economiei.

Ciţu a precizat că nu este o şedinţă e Guvern propriu-zisă, însă a precizat că sunt câteva proiecte care trebuie pregătite şi avizate urgent.

„Ne pregătim pentru şedinţa de săptămâna viitoare. Sunt câteva priorităţi: pentru combaterea efectelor negative generate de pandemie, susţinerea mediului de afaceri, finalizarea bugetului pentru anul 2021. Toate aceste lucruri trebuie să le avem gata săptămâna viitoare. În primul rând, avem o promovare a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021. Avem promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea termenului de aplicare a programului IMM Invest până la 30 iunie 2021 şi aprobarea noului sub-program Agro IMM Invest până la acelaşi termen, imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene, care va fi emisă până în data de 24 decembrie. Comisia Europeană a emis decizia de prelungire cu şase luni a perioadei de funcţionare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari. Mai avem proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea unor facilităţi fiscale în contextul pandemiei. Avem şi promovarea unor măsuri fiscal-bugetare cum ar fi menţinerea indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020”, a precizat premierul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite