Preţurile criptomonedelor au scăzut marţi, iar tranzacţiile au fost întârziate, în ziua în care El Salvator a adoptat bitcoin ca mijloc de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bitcoin FOTO Shutterstock
Bitcoin FOTO Shutterstock

Preţurile criptomonedelor au scăzut marţi, iar tranzacţiile au fost întârziate, în ziua în care El Salvator a intrat în dificultăţi în ziua în care a devenit prima ţară care a adoptat bitcoin ca mijloc de plată, transmite Reuters.

Acţiunile firmelor legate de tehnologia  blockchain au scăzut, de asemenea, pe măsură ce titlurilecriptografice au fost afectate de întreruperile de funcţionare ale platformelor de tranzacţionare.

Dar accentul major a fost pus pe El Salvador, unde guvernul a trebuit să deconecteze temporar un portofel digital pentru a face faţă cererii.

Bitcoin, cea mai valoroasă şi mai cunoscută criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 17% la 43.000 de dolari, înainte de a reduce unele pierderi pentru a fi tranzacţionată în declin cu 9,20%, la 47.140,27 dolari.

Anterior, Bitcoin a atins un nivel maxim al şedinţei, de 52.948,00 dolari.

Ether, moneda legată de reţeaua blockchain ethereum, a scăzut cu 11,99%.

Platformele majore de criptomonede Coinbase Global şi Kraken au anunţat că s-au confruntat cu întârzieri în unele tranzacţii efectuate pe platformele lor.

Coinbase a afirmat că unele tranzacţii au fost întârziate sau anulate la ”rate ridicate” şi că ”aplicaţiile noastre se confruntă cu erori”. Ulterior, compania a spus că problemele legate de operaţiunile swap cu cardul au fost rezolvate şi că tranzacţiile decurg normal.

Bursa Gemini a declarat că a intrat temporar într-o perioadă de întreţinere completă pentru a rezolva o problemă legată de schimburi care a cauzat probleme de performanţă.

Acţiunile Coinbase au scăzut cu 4,02%.

Toate acţiunile legate de criptomonede au avut o evoluţie negativă. Acţiunile Riot Blockchain au scăzut cu 7,38%, iar Marathon Digital Holdings cu 7,76%. Acţiunile MicroStrategy, cumpărătoare de bitcoin şi firmă de software de business intelligence, au scăzut cu 7,6%.

Citeşte şi: 

 De ce minerii chinezi de bitcoin preferă statul american Texas

Asaltul hackerilor asupra românilor care tranzacţionează criptomonede

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite