Prețul carburanților, redus cu 50 de bani până la 1 ianuarie într-un mare lanț de benzinării

0
0

Prețul carburanților va fi redus în continuare cu 50 de bani/litru până la 1 ianuarie într-un mare lanț de benzinării.

Pompă de benzină și motorină
Un lanț de benzinării prelungește voluntar reducerea prețurilor la carburanți

Compania continuă să se conformeze voluntar măsurilor adoptate de Guvern pentru reducerea prețurilor carburanților

Față de 30 iunie, prețurile la benzină și motorină au scăzut cu aproximativ 2 lei/litru, respectiv aproximativ 1 leu/litru, reflectând măsurile de compensare și evoluția cotațiilor internaționale pentru benzină și motorină

OMV Petrom continuă să se conformeze voluntar măsurilor adoptate de Guvern și menține reducerea cu 50 de bani/litru a prețurilor tuturor sortimentelor de benzină și motorină din stațiile de alimentare OMV și Petrom din România, în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2022.

Compania s-a conformat voluntar măsurilor guvernamentale adoptate pentru perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022 și a aplicat o reducere de preț de 50 de bani/litru pentru toate sortimentele de benzină și motorină.

Prețul carburanților va fi redus și după 1 octombrie

Această reducere va fi păstrată și de la 1 octombrie, conform noilor măsuri adoptate de Guvern. Reducerea este afișată pe totemuri, la intrarea în stațiile de alimentare OMV și Petrom, și este reflectată pe bonul fiscal. La pompă, afișajul electronic indică prețul carburanților fără reducerea de 50 de bani.

În perioada 30 iunie –30 septembrie 2022, prețurile carburanților au scăzut cu circa 2 lei/litru la sortimentele de benzină și cu circa 1 leu/litru la sortimentele de motorină. Scăderea a fost determinată de reducerea cu 50 de bani/litru efectuată în baza conformării voluntare, la care s-au adăugat și alte reduceri de preț, care au reflectat evoluția cotațiilor internaționale ale produselor petroliere.

În prezent, șoferii plătesc cu 100 de lei mai puțin pentru benzină și cu 50 de lei mai puțin pentru motorină pentru un plin de 50 de litri, comparativ cu 30 iunie.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite