Premierul merge în control la ANAF la finalul săptămânii, nemulţumit de încasările TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose va merge în control la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) la finalul acestei săptămâni, fiind nemulţumit că încasările TVA scad deşi consumul a crescut, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit acestora, premierul nu a luat încă o decizie privind demiterea şefului ANAF, Bogdan Stan, dar i-a trasat sarcini speciale.

Asta deşi, luni, ANAF a anunţat că a colectat, în primele şase luni ale acestui an, 101,15 miliarde lei la buget, mai mult cu 4,1% faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă un plus de 3,95 miliarde lei faţă de încasările din perioada similară a anului 2016 (97,19 miliarde lei).

Miercuri, fostul premier Sorin Grindeanu i-a transmis succesorului său Mihai Tudose, să schimbe actuala conducere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) dacă vrea să îmbunătăţească nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul de stat.

ANAF a răspuns acuzaţiilor lui Sorin Grindeanu referitoare la nivelul redus al colectării, precizând că estimează pentru trimestrul al doilea un plus al încasărilor de 3,83 miliarde lei faţă de perioada similară a anului trecut (108,1%) şi realizarea în proporţie de 100% a programului trimestrial de încasări, respectiv o depăşire a acestuia cu 300 milioane lei, ceea ce dovedeşte o evoluţie pozitivă a activităţilor generale de colectare a veniturilor bugetare realizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Reprezentanţii ANAF reclamă că au înaintat premierului propuneri pentru schimbarea managementului în domeniul colectării, iar numirile s-au facut cu peste o lună întârziere. De asemenea, susţine că i-au solicitat premierului un buget care să permită menţinerea specialiştilor în sistem şi ocuparea celor aproape 3000 de posturi vacante.

 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite