Premieră în România: Garanţie de 5 ani pentru apartamentele dintr-un ansamblu rezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Core-Timpuri-Noi-ansamblu rezidential

Un dezvoltator imobiliar oferă o garanţie de 5 ani pentru unul dintre ansamblurile sale rezidenţiale, după ce a efectuat un studiu din care reiese că 30% din viciile ascunse ale unei construcţii apar în primii ani după finalizarea acesteia.

Astfel, Core Timpuri Noi, proiect dezvoltat de Prima Development Group şi dublu premiat internaţional, va fi primul ansamblu rezidenţial din România ce va beneficia de o garanţie din partea dezvoltatorului de 5 ani de zile.

Core Timpuri Noi este cel de-al doilea proiect rezidenţial pe care Prima Development Group îl construieşte în prezent în Capitală şi primul din România cu o garanţie de 5 ani. „În spatele unui proiect rezidenţial de succes este foarte multă muncă de cercetare.

Ca dezvoltator, noi credem că trebuie să fii proactiv şi să măsori gradul de satisfacţie al clientului şi astfel să vezi ce îmbunătăţiri poţi aduce constant produselor tale. Da, noi facem analize interne şi cercetăm piaţa, tocmai pentru că ne dorim să creştem sănătos. Iar studiul nostru arată faptul că peste 90% dintre problemele care se pot ivi după ce se termină garanţia dezvoltatorului, în majoritatea cazurilor de 2 ani, nu sunt rezolvate în baza garanţiei pentru vicii ascunse conform legii 10, ci sunt rezolvate de proprietari şi asociaţiile de proprietari pe cheltuiala locatarilor. Am luat decizia de a oferi această garanţie de 5 ani pentru ansamblul rezidenţial Core Timpuri Noi, pentru că dorim să ne asumăm rolul de partener pe teremen lung pentru cei care aleg să locuiască în ansamblul nostru”, spune Andrei Moanţă, CEO al Prima Development Group.

Situat în apropierea noului pol de business Timpuri Noi, pe Strada Foişorului nr. 108-112, ansamblul rezidenţial Core aduce laolaltă un complex de 240 de apartamente tip studio dublu, de 2, 3 şi 4 camere şi abordează un stil smart-minimalist, cu cele mai noi tehnologii integrate. Proiectul oferă şi 250 de locuri de parcare, va fi dotat cu staţii de încărcare electrice şi va include 3 spaţii comerciale cu o suprafaţă totală de aproximativ 300 mp. Investiţia pentru acest proiect se ridică la 20 de milioane de euro. Core Timpuri Noi deţine o dublă distincţie internaţională la o importantă competiţie din domeniu: Best Residential Development Romania şi Best Development Marketing Romania în cadrul European Property Awards 2020. 

„Vânzările pentru Core Timpuri Noi au început în mai 2020, iar de atunci au fost antrecontractate aproximativ 60% dintre apartamente. Lucările sunt în plină desfăşurare, avem zilnic peste 200 de muncitori în şantier, în acest moment structura şi zidăriile sunt finalizate şi se lucrează şi la finisajele interioare. Clădirea va fi finalizată conform planificării, la sfârşitul acestui an, urmând ca apartamentele să fie predate către clienţi în primul trimestru al anului viitor. Lucrăm cu echipele noastre interne de specialişti în domeniu şi suntem atenţi la toate detaliile pentru a livra locuinţe durabile, iar garanţia oferită pentru 5 ani face parte din atenţia pe care o acordăm nevoilor clienţilor noştri pe termen lung. Când cineva se mută într-o locuinţă Prima, are garanţia lucrului construit sănătos pentru mulţi ani înainte”, mai spune  Andrei Moanţă.

De ce este importantă această garanţie

30% din posibilele vicii ascunse ale unei clădiri noi de apartamente produc efecte în primii 2 ani de după finalizarea construcţiei, iar 80% din aceste vicii ascunse produc efecte în primii 5 ani de după terminarea construcţiei. Acestea sunt cifrele care reies dintr-un studiu realizat pe parcursul mai multor luni de către specialiştii în construcţii de la Prima Development Group, la nivelul construcţiilor rezidenţiale noi de pe piaţă. În acest context, garanţia uzuală de 2 ani nu va reuşi să acopere posibilele vicii ascunse din execuţie, pentru că acestea apar preponderent după expirarea acestei perioade şi produc efecte în primii 5 ani.

Studiul specialiştilor în construcţii mai arată că peste 90% dintre problemele care pot apărea după expirarea perioadei de garanţie de 2 ani sunt rezolvate de proprietari şi asociaţiile de proprietari, pe propria cheltuială, deşi legea 10/1995 privind calitatea în construcţii menţionează răspunderea constructorului pe o perioadă de 10 ani pentru viciile rezultate din nerespectarea normelor de execuţie. Iar acest lucru se întâmplă pentru că apar o serie de alte probleme conexe.

Conform studiului realizat de Prima Development Group, rareori dezvoltatorul foloseşte un antreprenor general cu experienţă, de multe ori apelându-se la subcontractori mici, pe specialităţi, astfel că în acest caz devine greu de identificat cine este răspunzător pentru posibilele vicii. În plus, micii constructori nu au lichidităţi cu care să acopere după câţiva ani eventualele probleme şi nu de puţine ori apar insolvenţe ale antreprenorilor generali. Codul Civil reglementează garanţia acordată de dezvoltator, iar perioada este stabilită prin contract de fiecare dezvoltator în parte şi, de regulă, aceasta este de 2 ani.

Portofoliul Prima Development Group eeste construit în jurul viziunii spaţiului de locuit fiabil, casei durabile ce rezistă cu brio trecerii timpului şi toate proiectele sunt realizate de echipa de profesionişti în construcţia de locuinţe a grupului, de la concept şi proiectare, la design, construire şi management.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite