Premier Energy din Cipru preia o firmă din energie din România. Tranzacţia a fost autorizată de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Consiliul Concurenţei a autorizat, marţi, tranzacţia prin care Premier Energy P.L.C., Cipru, preia compania Ecoenergia S.R.L., România.

Premier Energy P.L.C. este o societate care desfăşoară doar activităţi de tip holding, deţinând, în mod direct şi indirect, participaţii în diferite societăţi în România şi Republica Moldova.

În România, Premier Energy P.L.C. activează în domeniul gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât şi în calitate de furnizor, desfăşurând, totodată, şi activităţi conexe distribuţiei de gaze naturale, prin intermediul companiilor pe care le deţine. 

Astfel, prin intermediul Ligatne Limited, deţine controlul asupra Premier Energy S.R.L. şi Ligatne Gas S.R.L. De asemenea, prin intermediul Ligatne Limited şi Premier Energy S.R.L., Premier Energy P.L.C. deţine controlul indirect şi asupra societăţilor B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. şi Premier Energy Trading S.R.L.

Ecoenergia S.R.L., producător de energie electrică din sursă eoliană, dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat în Comuna Stejaru, judeţul Tulcea.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite