Ponta: Vreau să adoptăm Codul Fiscal în două săptămâni ca să arătăm foarte clar stabilitatea şi să dăm încredere în ceea ce priveşte investiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta vrea să dea încredere investitorilor    FOTO Mediafax
Ponta vrea să dea încredere investitorilor    FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte ca proiectul noului Cod Fiscal să fie adoptat în următoarele două săptămâni, pentru a arăta foarte clar „stabilitatea“, urmând ca acesta să intre în vigoare de la 1 ianuarie şi să dea în continuare „încredere“ în ceea ce priveşte investiţiile.

Ponta a participat la la şedinţa Consiliului de Administraţie şi Adunării Asociaţiei Europene a Artizanatului şi a IMM-urilor de la Palatul Parlamentului.

„Am luat măsurile pe care mediul de afaceri ni le-a cerut. Domnul Jianu (n.r. — fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu) vă poate spune de câte ori mi-a zis de acel 9% la all-inclusiv, la serviciile de turism sau 9% TVA-ul la produse alimentare, la serviciile alimentare. Le-am mai spus că vreau să adoptăm Codul fiscal, în următoarele două săptămâni, să arătăm foarte clar stabilitatea şi, de la 1 ianuarie, măsurile prevăzute în Codul fiscal să intre în vigoare şi să dea în continuare încredere în ceea ce priveşte investiţiile“, a afirmat premierul, citat de Agerpres.ro.

El a mai spus că România este acum „într-un moment extraordinar“ din punctul de vedere economic iar singurii care pot strica aceste lucruri „extraordinar de bune“ care se pot întâmpla în economie sunt oamenii politici, a afirmat miercuri premierul Victor Ponta.

El a mai transmis că România a reuşit, după 2008, „să revină acolo de unde a plecat şi să meargă în direcţia bună“.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite